• 27 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7533
  •  GBP / BGN 2.3443
  •  CHF / BGN 2.0692
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Путин: Евразийският съюз е отворен за съседните страни

Путин: Евразийският съюз е отворен за съседните страни

/КРОСС/ Евразийският съюз е отворен за други страни. Това заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция по време на заседание на Висшия евразийски икономически съвет.
"Евразийският съюз е отворен за всички наши съседи, за страните от ОНД, отворен е и за нашите партньори от изток и от запад", подчерта той и добави, че на заседанието е подписано споразумение за влизането на Киргизия в съюза.

Киргизия влезе Евразийския икономически съюз. Президентът на Русия Владимир Путин е съобщил за подписването на документа за присъединяването на пресконференция по време на заседание на Висшия евразийски икономически съвет.Току-що бе подписан договора за присъединяване на Киргизстан, каза руския лидер. Убедени сме, че членството на Армения и Киргизия в Евразийския съюз отговарят на националните интереси на тези страни, откриват се широки хоризонти за тяхното социално-икономическо развитие, каза Путин.
Путин отбеляза, че участието на Армения да подпише такова споразумение преди, и Киргизстан в Съюза ще допринесе за развитието на тези страни. "Нарастващият брой на участниците е от полза и за самия съюз: тя увеличава капацитета на пазара, допринася за засилване на икономическите и търговските отношения, откриването на нови инвестиционни проекти", каза той.

Путин обеща, че държавите-членки на Евразийския икономически съюз ще провеждат съгласувана политика в селското стопанство, промишлеността, транспорта, енергетиката и ще се стремят да прилагат съгласувано санитарните и технически стандарти. Той припомни, че през 2016 г. трябва да бъде създаден цялостен фармацевтичен пазар. До 2019 г. трябва да има общ пазар на електроенергията, а през 2025 г. - на петрол, газ и петролни продукти. През същата година в Алмати трябва да заработи наднационален орган за регулиране на финансовия пазар на Съюза.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Чува се, че Монголия била мераклийка да ги гледа през Крив макарон - без да участва, защото току виж я окупирали и почнали да й разкопават залежите Сибирските/московските/ номади !

24.12.2014 12:59:30

Анонимен

Ей, защо не бяхме съседна държава - да се лепнем за Вовата ЛИЛИПУТКИН...? Майтап бе, Уили ... Никой по света, хванал се с тези Сибирски дрипльовци не е прокопсал ! Пример - целия Варшавски договор и СИВ / БОГ ДА ГИ ПРОСТИ ВСИЧКИ, а скоро и Русия /...!

23.12.2014 20:59:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.