• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

5 опасни измами в Тайланд, за които да внимавате (и как да ги избегнете)

5 опасни измами в Тайланд, за които да внимавате (и как да ги избегнете)

/КРОСС/ Тайланд става все по-гореща дестинация сред българите, благодарение на своите райски плажове, екзотична природа, интересна култура и все по-достъпни цени.
За справка, според Министерството на Туризма през изминалата 2018г. страната е посрещнала над 38 милиона чуждестранни туристи, а за 2019г. прогнозите сочат увеличение от 8%.
Ето защо Saveti.bg описва 5 от най-опасните измами, на които може да станете жертва, докато сте там и какви са начините да ги избегнете.
Ето ги и тях:
Приспивателно в питиетата
Тази измама е характерна за Пукет - дали на Full Moon Party  или около Bangla Street - имайте едно наум. Може да е привлекателна дама, травестит или дори някой от служителите, който ще сипе приспивателно в питието ви. Вие ще припаднете/заспите и като се събудите вашите ценности - пари и каквото друго имате ще са „магически" изчезнали.
Как да избегнете тази схема: не приемайте питиета, които не са направени пред вас и препоръчително пийте от бутилка.

Фалшиви (или корумпирани) полицаи
Определено бъдете нащрек за тази измама. Ако ви доближи лице или лица в униформи, искайки да проверят паспортите ви без видимо да сте нарушили закона, подхождайте скептично. Често ще „открият" нещо, което не е наред с визата ви или документите ви и ще поискат да им заплатите „фиш" на място. Тази измама има и други разновидности.
Как да я избегнете? Като за начало, носете копие от паспорта си, а не оригинала, докато обикаляте. Проверете баджовете им, кажете, че ще се обадите на полицията да проверите дали наистина са служители, а ако искат да ровят из нещата ви, кажете, че сте съгласни, но в полицейското управление.
Кражби на летищата в Тайланд
Съшествуват множество репорти за кражби от служители на летищата в Тайланд - тези, които носят багажа или от извършващите проверки на летището при скенерите.

Как да я избегнете? Не оставяйте ценни предмети или пари на леснодостъпни места, най-добре заключвайте куфарите си, а ако сте с раници - скрийте ги дълбоко в тях. Обикновено няма да разполагат с прекалено дълго време, че да тършуват твърде много.
Видео, подробности и още 10 от най-разпространените измами може да прочетете тук: 15 измами в Тайланд, за които да внимаваме (и как да ги избегнем).
Измамни местни туристически агенции

Друга популярна схема е някой да ви закара до местна туристическа агенция, където да ви предложат изгодни билети, транспорт, хотели или места за настаняване в други градове или острови в Тайланд и да трябва да си платите на момента или да предоставите данните на кредитната си карта.
В уговорения ден, никой няма да се появи за транспорта, а на вас - успех с намирането на туристическата агенция.

Как да избегнете тази измама? Отново избягвайте да правите резервации от най-туристическите места или от агенции, които ви изглеждат съмнително или твърдят, че са афилиейт на Tourism Authority of Thailand (TAT). Внимавайте и за скрити такси.

Измамата „Слезте от автобуса"
Докато се возите в автобус към автогарата (в Банкок), ще се качи човек, който ще настоява да слезете, защото е станала грешка и вашият ще ви закара до нова автогара, а не до старата, която ви трябва. Щом слезете, ще ви посрещне таксиметров шофьор, който ще ви предложи да ви отведе до хотел, тъй като ще е „късно" за старата автогара. Ще се наложи да платите скъпо и за него, и за мястото на настаняване, а после и за връщане до автогарата.

Как да избегнете тази схема?
Просто не слизайте от автобуса, докато не пристигнете.

Това са 5 от най-опасните измами, на които може да се натъкнете в Тайланд.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.