• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Преди оставките във Фонд "Земеделие" трябва да се подпишат 2000 договора

Преди оставките във Фонд "Земеделие" трябва да се подпишат 2000 договора

/КРОСС/От партия ГЕРБ предупредиха, че конфликтът между Министерството на земеделието и Държавен фонд "Земеделие" ще блокира процеса по прилагане на общата селскостопанска политика за новия програмен период. На брифинг в Народното събрание, Светла Бъчварова заяви, че преди оставките във Фонд „Земеделие" трябва да се подпишат договорите по програмата за развитие на селските райони.

От вчера следобед са блокирани всички средства на земеделските производители за подпомагане, заяви на депутатът Десислава Танева.

Според Танева изцяло е блокирана работата на фонд "Земеделие" и то в момент на определяне на национални политики и вземане на решения за тях по прилагането на директни плащания. Крайният срок е 1 август, а такова решение все още няма, каза Танева. "Програмата за развитие на селските райони" не е одобрена единодушно от земеделския сектор, подчерта депутатът. "Беше обещано, че ще има промени, но все още не е изпратена за одобрение от Брюксел. Както в първия програмен период, когато започнахме със скандал и близо 2-годишно закъснение, ще завършим този програмен период със същото политическо управление на БСП и ДПС също със скандал, който ще предизвика отново забавяне на новата Програма за развитие на селските райони вероятно със същия срок", коментира Танева.

По думите й рискът от загуба на средства само за 2014 г. може да достигне 500 милиона - и то при оптимистичен вариант, че компенсаторните плащания по втора ос в края на годината ще могат да бъдат платени, ако някой най-после понесе политическата отговорност, подаде оставката, която му искат всички в сектора и се намерят нормални хора да управляват", допълни тя.

Председателят на комисията по земеделие в Народното събрание и депутат от БСП Светла Бъчварова заяви: Не ми харесват тези противоречия, защото и земеделските производители не се чувстват комфортно. Искам да подчертая, че е спешно подписването на около 2000 договора от ръководството, което е в момента. Това ми се иска да се случи, ако може, от днес до края на седицата.

Прекаленото вторачване в лични претенции едни към други на фонда, към министъра и обратно, на мен лично не ми харесва и трябва да се преодолее, допълни Бъчварова. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.