• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Борисов не знаел за инициалите "ДП" в тефтерчето на Златанов

Борисов не знаел за инициалите "ДП" в тефтерчето на Златанов

София /КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път заяви, че не знае какво пише в прочутото тефтерче на бившия шеф за комисията на конфликт на интереси Филип Златанов. Така той отговори на въпрос относно информацията, че в него, наред с други инициали, на едно място фигурира "Д.П.", а на друго място дори е изписано "Делян Пеевски".

Именно от трибуната на парламента ние тогава задавахме въпроса: как едни хора знаят какво пише в тефтерчето, а други не знаеме какво пише в тефтерчето. Ние не знаехме и за това бяхме бити, бити, бити по тази линия месеци наред. Няма как да ни свържат с Делян Пеевски, защото Костинборд, заглавията във вестниците аз си ги пазя... И ако за някой е написано толкова лошо, колкото за мен в дадена медийна група, нека да се обади, заяви Борисов.

На напомнянето, че в това тефтерче има и инициалите ИФ, той отговори: "Затова ИФ, ако е ИФ, отдавна не е в ГЕРБ". Когато му бе казано, че в тефтерчето фигурират и инициалите "Б. Б." и "Ц. Ц." Борисов заяви: "Аз по никакъв начин не съм участвал в това и както виждате, сега излиза наяве. Аферата Костинброд, ударите, които нанесоаха месеци наред, желанието ГЕРБ да бъде ликвидирана като партия, няма как да бъде забравено и то е факт.
Извинете, не ме вкарвайте отново в тази тема. Каквото има да се прояви, да се разкрие. Винаги в отговор на тези въпроси съм казал едно - цялата истина, истината докрай, независимо кой би бил засегнат от това. Ако го има, има - да го видим. Това е работа вече на разследващите органи. Не мога да коментирам, ако е имало такива инициали, защо излизат сега и дали въобще ги има. Защото, разбирате ли, трябва да отговоря на вашия въпрос, без да съм проверил фактите, без да имам каквото и да е реално основание да влезна в малко по-конкретен коментар. За това конкретният ми отговор е - истината, цялата истина докрай.
Това пък отговори лидерът на ДПС Лютви Местан, запитан за инициалите "Д. П." и "Делян Пеевски" и защо този факт излиза чак сега, при положение че в началото на мандата на НС имаше разгорещени и продължителни дебати по темата. В тези дебати, преди да е ясно, че в тефтерчето има и инициали "Д.П.", Местан бе далеч по словоохотлив:

Най-важният въпрос, свързан с тефтерчето, е не кои са изпълнителите, а кои са политическите поръчители на технология на злото, наречено управление на ГЕРБ. Това е тефтерчето на технологията на злото, като механизъм на упражняване на властта от ГЕРБ през близо четирите им години управление. И.Ф. си отиде, ще освободим и Ф.З. Аз обаче искам да попитам председателя на комисията - кой се крие зад инициалите Ц.Ц. и Б.Б., защото от съдържанието на това тефтерче става ясно, че те са поръчителите на онова, на което Филип Златанов се явява просто изпълнител. Трябва да спрем да гадаем дали Ц.Ц. е Цецка Цачева или дори Цецко Цачев. Има нещо по-сложно - авторът на абревиатурите, те са писани от неговата ръка и той трябва да ги разчлени. Затова аз питам г-н Златанов - какво означават тези абревиатури, които още не са разкрити. Аз питам кой е Б.Б. от тефтерчето? Нали е много актуален този въпрос "кой".Това каза Местан на 10.10. 2013 г. от парламентарната трибуна, когато се обсъждаше освобождаването на Златанов като шеф на Комисията за конфликт на интереси.

Аз съм работил по материали на прокуратурата и това, което показа като слайдшоу. Тези страници, по които се води делото, в тях съм гледал абсолютно всичко. Когато поискахме тефтерчето с официално писмо от прокуратурата ни отговориха, че и тефтерчето, и компютърът и други материали са следствена тайна и комисията е работила само по публична информация. Всичко това, което решихме в комисията, беше прочетено и подписано от колегите от ГЕРБ.
Това каза пред Клуб Z соцдепутатът Кирил Добрев, който бе шеф на временната комисия в НС, която се занимаваше с тефтерчето на Златанов.
Още вчера източници от обвинението се зарекоха пред Клуб Z, че тефтерчето е предадено на съда в напълно оригинален вид, т.е. - без да са "премахвани" или "редактирани" имена, включително и това на Пеевски. То е веществено доказателство по делото срещу Златанов. Какво е посочено на пресконференцията от зам.главния прокурор Сарафов - е отделна тема.
Тепърва щяло да се преценява дали на базата на отделени материали в евентуално ново дело ще може да се повдигнат обвинения на хора, по-високо от Златанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Крис

Новите герои на демокрацията: Д.П., Ц. Ц. и поне засрамилата се свинефермерка И.Ф.

23.07.2014 13:50:59

Пеефски

Какво падение, Тикво, от ушите на Живков до задника на Доган!

18.07.2014 17:14:53

Хари

А Росенчо Плевела каквво прави в тефтера? Защо никой не говори за това? Цаца, отвори си очите!

18.07.2014 16:57:32

васко

Бойко хвали ДПС: Най-отговорните! ДПС хвали Бойко: Най-послушния! И всичко си изяжда!

18.07.2014 16:55:51

Sven

Да ви е честита новата коалиция ДПС- ГРОБ, другари демократи! Боко вика, че нямало такава коалиция, но запознати казват, че вече си е обръснал задника...

18.07.2014 16:54:44

Колев

Тиквата е патологичен лъжец, нито е пръв случай, нито ще е последен. И за ИФ и ЦЦ не помни сигурно.

18.07.2014 16:51:56

ноби

Боко Каптагона е най-долния тип, вмъквал се в политиката. Не че другите са цвете, но той смърди. Престъпник най-гнусен и нагъл.

18.07.2014 16:50:02

ак47

Много нагло това животно! Скоро не е бито явно, но и това може да се уреди. Ще цопне та ще се разплиска гадината, па може и да се сети за ДП.

18.07.2014 16:45:03

Енчев

Ой, ти свиньо, добре гледана и зле научена, що те тебе свиньо бой и ръганье чека, що сланина има да ручаме и майка ти да псуваме....Ти ли не знаеш, свиньо?

18.07.2014 16:43:39

Ганьо

Ама знае да краде, изнудва и използва, нали?! В това го бива.

18.07.2014 16:37:48

мутри

В един кюп сте с Пеевски, Василев и Местан, не се прави, Бойкоооо!

18.07.2014 16:37:23

Тиква

Тиквата се оправдава, като типичен престъпник. Тях така ги учат, да отричат до последно.

18.07.2014 16:36:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.