• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

България е сред страните с най-много жертви на трафик

България е сред страните с най-много жертви на трафик

/КРОСС/ България е сред страните в ЕС с най-много жертви на трафик на хора. Това показва доклад на Европейската комисия за периода 2010-2012 г.
Според данните петте най-засегнати държави са Румъния, България, Холандия, Унгария и Полша. От страните извън ЕС най-големи жертви на трафика са Нигерия, Бразилия, Китай, Виетнам и Русия.
Българи, румънци, белгийци, германци, испанци, нигерийци, турци, албанци, бразилци и мароканци са най-честите трафиканти на хора.
Общо регистрираните жертви на трафик в Европа за този период са 30 146. 80% от регистрираните са от женски пол, а 16% са деца. Над 1000 деца са жертви на сексуална експлоатация, а общо 69% са регистрираните жертви на трафик за сексуално експлоатиране. 95% от отвлечените за сексуална експлоатация са жени. 71% от жертвите за трудова експлоатация са мъже. 65% от регистрираните са граждани на ЕС.
8 551 души са преследвани за трафик на хора в страните-членки на ЕС за посочения тригодишен период. По националност са българи, румънци, белгийци, германци и испанци в ЕС, а извън съюза - от Нигерия, Турция, Албания, Бразилия и Мароко.
От доклада на ЕК става ясно още, че по-голяма част от хората, които стават жертва на трафик, са изпаднали в трудно положение, привлечени от обещания за добре платена работа и блестяща реализация в определена сфера. Много от примамливите обяви, на които попадат жертвите, са в интернет, където хората не могат да осъществят реален контакт и лесно могат да бъдат излъгани.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.