• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Миков: Главен съдебен инспектор трудно ще бъде избран

Миков: Главен съдебен инспектор трудно ще бъде избран

София /КРОСС/ В оставащите дни преди разпускането на парламента депутатите няма да успеят да приемат важни решения, сред които изборът на нов главен съдебен инспектор. Това каза в интервю за БНТ председателят на Народното събрание Михаил Миков. Кандидатите да оглавят инспектората бяха изслушани от парламентарната правна комисия, преди ДПС и БСП да се обявят за предсрочни парламентарни избори. Миков заяви, че е умерен оптимист дали парламентът ще успее да заседава всеки ден в последните вече 11 заседания и се надява депутатите да проявят отговорност. От 130 заседания досега, поне 15 са провалени заради липса на кворум.
През последните дни на парламента дневният ред трябва да е по-спокоен със закони, по които има съгласие между партиите, посочи Миков.
„Добре ще е никоя политическа сила да не търси законопроекти, които могат да доведат до свръхполитизация, защото изкушенията в предизборната обстановка са много големи", каза шефът на парламента.
Заради липса на съгласие този парламент ще остави на следващия ключови решения. „ Много важни неща няма да могат да бъдат приети. Главен инспектор трудно ще бъде избран. Разделени са парламентарните групи и така трудно се постига обединяване", подчерта той.
Миков се надява, че яростната конфронтация и бойкота на опозицията няма да се пренесат и в следващия парламент.
„Не искам да гадая за резултата от изборите, но България все повече изпада в ситуация, в която изборите не дават необходимото доверие и легитимност на институциите, особено когато става въпрос за едни по-тежки реформи. Този манталитет се насади в последните години, след 2009-а и трудно ще бъде преодолян. Радостта от просташките изяви се превърна в някакъв белег за политическа атрактивност", посочи той.
Според Миков 43-ото Народно събрание трябва да бъде по-скучно откъм подобни прояви и работещо, за да се радва на по-голямо доверие.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.