• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Цацаров: Няма убити, няма убийство, няма убийци

Цацаров: Няма убити, няма убийство, няма убийци

/КРОСС/„Не ме питате какво става в Лясковец, не ме питате какво става в Стара Загора. Държавата живее с ритъма на Делян Пеевски, Цветан Василев и... кой беше другият... Николай Бареков", скара се главният прокурор на медиите, провокиран от въпросите им. 

На влизане на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) Сотир Цацаров все пак каза, че е напълно съгласен с мотивите на първоинстанционния съд, който освободи без мярка за неотклонение тримата разследвани за предполагаем опит за убийство на Делян Пеевски - Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев.

Главният прокурор намекна, че най-логично е прокуратурата изцяло да прекрати проверката и каза, че е по-добре „да умеем да признаваме грешките си", отколкото процесуалните действия да продължават „на инат". Той обясни, че и да е имало сигнали, би могло да се тълкуват по-скоро като опити за нерегламентирано проследяване и установяване на местнахождението на гражданина Пеевски, но Цацаров няколко пъти повтори, че няма никакви данни за опит за убийство. 

Няма убити, няма убийство, няма убийци, каза Цацаров

Цацаров потвърди и за разследването срещу служител на БНБ, но не конкретизира, че става въпрос за Цветан Гунев. Обвинител номер едно отказа да коментира анонимното писмо от "някакъв си драскач". Предмет на разследване е неупражняване на функции по банков надзор. Мярката за неотклонение е подписка. Няма да се иска отстраняване от длъжност, посочи главният прокурор. Извършена е проверка по сигнал, касаещ начина на упражняване на действия на банков надзор съобразно Закона за кредитните институции и Закона за БНБ. Акцентира се в този сигнал и в допълнителния сигнал на данни, които са свързани изключително с начина на упражняване на банков надзор спрямо определена или определени банки, обясни той. 

Става дума за лоши кредити, които са били дадени на 19 фирми, в чийто офиси разследващите са били миналият път. От компетентността на Гунев е било да следи какво се отпуска като кредити, обясни Сотир Цацаров. Според него заради излизането в отпуск на подуправителя на БНБ, държавното обвинение засега не възнамерява да иска неговото отстраняване от длъжност. Обвинител номер едно обясни, че от прокуратурата не са съобщили за разследването срещу Гунев за да не се създават обществени притеснения относно стабилността на банковата система.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Димитър

Май, май държавата живее с ритъма на Протестна мрежа и Пеевски. Такова шоу скоро не е имало!

18.06.2014 15:58:49

Анонимен

тоя дебел смешник кви ги говори , а заговор , подготовка и т.н. , и това ни било главен , тоя е като лазароф -нито мога да потварда ,нито мога да отрека , държавата отива към рестарт

18.06.2014 15:57:46

Анонимен

Ми ти какви ги върши, бе Цацаров? Не видя ли що за кьорфишек беше цялата работа, организирана от Пеевски за уж организираното му убийство и от Платената мрежа?

18.06.2014 15:56:48

Анонимен1

После разправяйте за независимата прокуратура...

18.06.2014 15:51:35

Анонимен

Абе стига сте се занимавали с товя прасе Пеевски бе. Той си измисля подочно на приятеля си Борисов, че някой го поръчва

18.06.2014 15:48:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.