• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Румен Петков: България трябва да си върне селскостопанските пазари у нас, в Европа и в Русия

Румен Петков: България трябва да си върне селскостопанските пазари у нас, в Европа и в Русия

/КРОСС/ По стар обичай днес, на Кръстовден, откриха сеитбата в плевенското село Коиловци с ритуал. Кооперацията обработва близо 10 хиляди декара земя. Сред гостите на сеитбата бяха водачът на листата на АБВ за 15-ти МИР Плевен Румен Петков, който е и съкооператор в Коиловци, както и вторият в листата - Цветан Антов.

„Много е важно да сме със съзнанието, че отминаха тежки за България години, много е важно да разбираме, че на нас освен зърнопроизводство ни е необходимо и животновъдство, на нас ни е необходимо растениевъдство и за всичко това са ни необходими пазари. Това означава, че българският селскостопански производител трябва да се върне на българския пазар, защото от най-големия износител в Европа ние се превърнахме в най-големия пазар поради едно неразумно управление на българското селско стопанство, на инструментите, с които държавата разполага, за да защити нашите селскостопански производители. Голямата цел е ние отново да излезем на европейските и на руските пазари, защото там имаме традиции, имаме авторитет, защото там има хора, които познават и обичат българското селскостопанско производство, българските плодове и зеленчуци, българското месо, българските вина", заяви Румен Петков.

Ние ще работим за по-справедливо разпределение на субсидиите в земеделието, заяви вторият в листата на АБВ - Цветан Антов.

„Не е редно 80 процента от субсидиите да се разпределят в 6 процента от големите земеделци, по -точно - зърнопроизводители. Трябва да се подпомага и по-малкото земеделие, в това число да се развива животновъдството и зеленчукопроизводството, да се върне на позициите, които сме имали като селскостопанска държава", каза Цветан Антов.

Румен Петков и Цветан Антов пожелаха успешна и плодородна година на кооперацията. По стар обичай председателят на кооперацията Емил Илиев зася зърното и разчупи питата, задължителна за днешния ден.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.