• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Да помогнем на Варна

Да помогнем на Варна

/КРОСС/Платформата за дарения чрез SMS-и DMS е претоварена от съобщения за Варна. Това е причината хората, изпратили съобщениеие DMS VARNA на номер 17 777 не получават потвърждение, че са дарили 1 лев в помощ на Варна. Кампанията е под наслов "Да помогнем на Варна".

Със сигурност всеки ще получи потвърждаващ SMS, но с известно закъснение заради претоварването.

Само за часове са били събрани 10 000 лева чрез дарителски съобщения.

Красимира Величкова от Български дарителски форум сподели, че от тяхната организация ще се опитат да създадат група от помагащите от всички страни, за да може помощта да се даде максимално бързо и максимално ефективно. Има нужда от доброволци, ще има нужда вероятно от спешни дарения не само от пари, но и от материали... Вероятно бедствията ще продължават, ще се опитаме да помогнем максимално на всички в страната, каза тя, цитирана от БНР.

12 са вече открите жертви на потопа, 3 от тях са деца, съобщават местни медии. 

Комуникациите са силно затруднени.

Дъждовете в морската ни столица продължиха през цялата нощ, вали и в момента.

Спасителните акции и процесите по разчистването продължават и в момента.

Във Фейсбук вече се сформираха няколко групи с желаещи да помагат. Едни от тях с доброволци за разчистване на наводнените райони, други с материална и финансова помощ. 

В групата "Да помогнем на "Аспарухово" само за няколко часа се събраха над 300 потребители.
"Варненци да се обединим и да помогнем на съгражданите си от "Аспарухово", всеки с каквото може", пише на стената на групата нейният създател Калоян Георгиев.

По негово предложение за сборен пункт е избрана една от емблемите на Варна - катедралата "Св. Успение Богородично". "Всеки желаещ да помогне може да дойде утре в 10 часа пред козирката, надявам се да се съберем с достатъчно коли и да се предвижим да помогнем на приятели, познати и роднини", пише още Калоян.

Екип на БЧК оказва и психологична помощ на хора, загубили домовете и близките си. Други екипи раздават одеала и чай на пострадалите.

БЧК Варна е организирала пункт за топли напитки в квартал "Аспарухово", екип от психолози ще помага на пострадалите да преодолеят стреса, потвърди и директорът на БЧК Варна Милена Сиракова.

Българският Червен кръст открива специална банкова сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG64UNCR76301078660913

UNCRBGSF

(За пострадалите от наводненията в страната).

Активиран е краткият номер 1466 към всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев.

Банковата сметка е публикувана на сайта на БЧК: www.redcross.bg. Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез on-line дарения на сайта на организацията. БЧК поддържа непрекъсната връзка с Националния кризисен щаб и с кризисните щабове по места.

И парламентарната група на Коалиция за България ще проведе дарителска акция за събиране на средства за всички пострадали райони в страната, обяви заместник-председателят на групата, депутатът Атанас Мерджанов.

Снимка: Булфото

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А КЪДЕ Е КРИСТАЛИНАААА ??????? да направи и тя нещо най накрай за своята страна

20.06.2014 10:40:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.