• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Николай Велков: Василев е добър банкер, но нямаше преценка за хората

Николай Велков: Василев е добър банкер, но нямаше преценка за хората

/КРОСС/ Бил съм консултант и от ръководството на КТБ - 1990-2000 година, когато банката беше отделена от „Булбанк". Идеята за покупката на КТБ сме обсъждали с Цветан Василев и той участваше в реализацията на тази сделка. Появи се в управлението малко по-късно. Не одобряваше моето настояване да се купи КТБ, но явно му хареса моята идея и той взе дейно участие в банката. Аз го поканих, познавахме се много отдавна, още когато работеше в ЦКБ, имахме взаимоотношения и оттам възникна идеята, коментира пред БНТ адвокат Николай Велков, бивш шеф на Надзорния съвет на КТБ.
Поканих Цветан Василев като директор още в началото, заедно работихме 5-6 години. Аз напуснах поради различия и несходство в характерите с г-н Василев, разминахме се в основните тези как да продължи банката да съществува. Моята идея беше, че трябва да влезе външен инвеститор в банката, даже имаше оферти от голяма австрийска банка. Тогава Василев не прие моята идея, предпочете да реализира по друг начин акционерното участие, каза той.
Велков добави, че още в самото начало Цветан Василев е имал участие в банката с 10 процента.
Цветан Василев е добър банкер, добър финансист, но за голямо съжаление, лично мое мнение, нямаше подход и преценка към хората, които го заобикалят. Раздели се с хора, които можеха да коригират негови действия, трудно възприемаше чуждо мнение. Според мен, до голяма степен еднолично Цветан Василев управлява банката. За набирането на ресурса, стана с високи лихви, които за съжаление излизат извън пазара.
Не мога да твърдя, че Василев е взел липсващите 205 милиона.
Предполагам, че тези пари са натрупани във времето, не е малка сумата. Вероятно има някакви ордери, или поне някъде е записано, в тефтера на главния счетоводител кой ги е взимал и за какво, каза още той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.