• 30 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Руският посланик в ООН предупреди Великобритания да не си „играе с огъня“

Руският посланик в ООН предупреди Великобритания да не си „играе с огъня“

/КРОСС/  Дипломатическият представител на Руската федерация при ООН Василий Небензя предупреди Великобритания, че си „играе с огън" и ще „съжалява" за отговора, който даде във връзка с отравянето на бившия офицер от Главното разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, пише вестник ''Independent''.

Премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей заяви, че е „много вероятно" Русия да стои зад атаката, в отговор на която Великобритания и редица западни съюзници изгониха от пределите на страните си повече от 150 руски дипломати. Москва заяви, че ще реагира на подобни мерки и в рамките на заседание на Съвета за сигурност на ООН Василий Небензя определи твърденията на Мей като „ужасящи и неоснователни“. 

„Не можахте ли да измислите по-добра фалшива история? Казахме на нашите британски колеги, че си играят с огъня и ще съжаляват за това", категоричен бе руският дипломат.

Заседанието бе свикано по настояване на Москва, след като страната бе изключена от разследването на случая „Скрипал“, проведено от експерти на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО). 

Небензя подчерта, че веществото, с което е извършена атаката срещу 66-годишния Скрипал, се произвежда в редица страни, „въпреки очевидното му руско име“. Той също така обвини Великобритания, че се опитва да „дискредитира и делегитимира" Русия.

Русия призова за съвместно разследване на отравянето - предложение, което базираната в Хага организация отхвърли. Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров заяви, че Москва не може приеме резултатите от разследването, след като не е допусната да участва в него. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"Злото" изпълзя под камъка, ама не се усеща, че отгоре го дебнат с "Ярс", "Искендер" и след като се огледа, че е вече късно да се прибира пак под камъка, започна да обяснява, че то "злото" било за доброто на хората?!

06.04.2018 12:20:34

Анонимен

Това с поговорката е вярно, но смешното е някой да те обвинява, ти да му кажеш - дай да видя в кое и как съм виновен, - не, нищо няма да ти дам да видиш, ама ти си виновен...ха ха.

06.04.2018 12:12:53

Иван Андреев

Ние българите имаме поговорка " всяко зло за добро" - тази история ще отвори очите на много хора

06.04.2018 09:00:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.