• 29 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Правителството откри, че има корупция при глобите", пише в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Изданието коментира, че ден след като финансовият министър Владислав Горанов обяви, че корупцията у нас е вестникарско внушение, правителството реши да намалява корупционния риск при налагане на глоби. Работна група от министерства и държавни агенции има 6-месечен срок да предложи решение на проблема, съобщиха от правителствената пресслужба. Този ход изглежда в съзвучие със заканата на премиера Бойко Борисов, който дълго време също отричаше да има такъв проблем, а пред евродепутатите заяви, че "до две-три години ще пречупим корупцията в България", посочва изданието.

"Лъвският скандал за съдбата на Терез и Масуд сериозно се закучи", пише на първата си страница вестник "Труд". Във вторник след намесата на премиера Бойко Борисов и след спешна среща, екоминистърът Нено Димов обяви, че дивите котки ще заминат още на следващия ден за Холандия. От община Разград, която е собственик, обаче са категорични, че няма законово основание за това. Така, в крайна сметка, въпреки обещанията вчера Терез и Масуд все още се намираха в столичния зоопарк, допълва всекидневникът.

"Левът стана евровалута в Сърбия", съобщава вестник "Стандарт". Изданието обяснява, че от днес парите ни ще бъдат включени в списъка с чуждестранни валути, с които банките могат да търгуват, Това се отнася и за румънската лея. Мотивите на Народната банка на Сърбия за въвеждането на валутата е по такъв начин да се стимулира икономиката, уточнява "Стандарт".

"Стотици скъпи автомобили изчезват, докато собствениците им отскачат за кафе, баничка или цигари край спирки на градския транспорт и оставят возилата си с включен двигател наблизо". Това са разказали пред "Телеграф" от столичната полиция. Всяка година автокрадците задигат над 3 хиляди коли, като в 20% от случаите това се случва през зимата, уточнява изданието.

"Пак пробват да дадат на концесия спирките в София", пише вестник "Дума". Изданието обяснява, че от концесионера се очаква да подмени спирките и да ги поддържа. Това ще бъде пети поред опит те да се отдадат на концесия.

"Патриарх Кирил в България на 3 март", информира в заглавие на първата си страница вестник "Земя". Той ще участва в тържествата по случай 140-ата годишнина от освобождението на България. За визитата на руския патриарх в началото на март е съобщила говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, допълва изданието.

Вестник "24 часа" пише: "Детски фейсбук вбеси лекари". Според тях малките не са готови да имат профили и това може да доведе до поява на страх и развитие на депресия. Изданието цитира Би Би Си, което представя призив на 100 експерти по детско здраве, според които Фейсбук не трябва да се ползва от деца. В писмо до собственика на социалната мрежа Марк Зукърбърг те настояват да бъде изтеглено ново приложение за деца под 13 години.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.