• 30 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Преглед на печата днес

Преглед на печата днес

/КРОСС/ "Пенсията расте с 20% за 3 години", пише вестник "24 часа". 650 лв. да бъде минималната заплата от 1 януари 2021 г. Това предвижда публикуваната от финансовото министерство за обсъждане бюджетна рамка за периода 2019-2021 г.

Най-голямо увеличение ще има за учителските заплати, които през 2021 г. трябва да са двойно по-големи от сегашните. След 3 години средната пенсия трябва да бъде 424,18 лв. Индексация ще има и за минималната пенсия през всяка една от годините, уточнява "24 часа".

"Коледни заплати за Великден в Ловеч" - четем на страниците на "Дума". Изданието обяснява, че служителите на закъсалата ловешка болница най-накрая ще получат декемврийските си заплати. Медици от лечебното заведение масово напускат заради нареждане на прокуриста пациентите са си плащат всичко, допълва "Дума".

"Българинът расте и дебелее", пише на първата си страница вестник "Труд". Изданието обяснява, че за малко повече от век българският мъж е повишил ръста си, но доста повече е увеличил теглото си. Това показва сравнение на изследванията, направени на донаборници във Варна след Освобождението и в последната година от донаборната служба. Данните показват, че 26 на сто от донаборниците през 2005 година са с наднормено тегло и че са пораснали с около 10 см за последните 100 години до 176 - 180 см, уточнява "Труд".

За "двойни тапи по пътищата" преди Великден предупреждава на първата си страница вестник "Стандарт". Причина за това ще бъдат масовите полицейски проверки заради двамата бегълци от Софийския затвор. Всекидневникът отбелязва, че 300 хиляди българи се очаква да пътуват за празниците, като най-голям трафик се очаква към границите със Сърбия и Гърция.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.