• 30 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Преглед на печата днес

Преглед на печата днес

/КРОСС/ "Българското европредседателство разочарова младежите от Европейския съюз", пише "Сега". Вестникът препечатва статия от сайта "Юрактив", според която лидерът на Европейския младежки форум е възмутен от лошата организация на форум в София от 17 до 19 април. 

"Властта отне минералните бани от пациентите", пише "Дума" на първа страница. И пояснява: кабинетът прехвърли апетитните имоти, минералните бани, в "Овча купел" и Горна баня на столичната община, допълва вестникът. 

"Контрабандата на цигари пак започна да расте, премиерът и главният прокурор се оказаха на различни мнения за пълната забрана на рекламата на тютюна. Това е водещото заглавие на днешния брой на вестник "Сега". "24 часа" обаче излиза с друго заглавие - "България отличник в Европа-3 пъти по-малко контрабандни цигари от Франция". 
"Втора категория европейци" е едно от заглавията в днешния брой на "Земя" на първа страница. Изданието посочва някои данни за това как живее българинът, като например че заплатите ни са по-ниски четири пъти от средноевропейските и че държавата взема повече от подоходните данъци на работещите отколкото от данъците на бизнеса. 
"Труд" акцентира на темата за двойния стандарт при храните. Вестникът цитира министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, който е заявил, че изграждаме инструментариум, с който можем да въздействаме срещу двойния стандарт при храните в Европа. 
Темата за качеството на храната е водеща и за "Стандарт". "Пазим децата от вафли и чипс". Всяко четвърто дете е затлъстяло. Затяга се контролът над производителите на сирене менте, добавя изданието.
 Според "24 часа", ще се забранява в една мандра да се произвежда и истинско сирене, и имитиращ сиренето продукт. Вестникът предлага интервю с министъра на земеделието Румен Порожанов. 
От "Труд" научаваме и че дефицитът на лекарства ще бъде пресечен. Цитиран е здравния министър Кирил Ананиев. Той е пояснил, че ще ползваме опита на Германия и Франция  при преразглеждане на закона за лекарствата.
"Глад за готвачи и сервитьори по морето", информира "Стандарт". Търсят се и строители за половин работен ден, показват данни на Агенцията по заетостта. В търговията също има нужда от служители. 
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.