• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Вигенин: Знаем как ще свърши едно управление на ГЕРБ – с протести и предсрочни избори

Вигенин: Знаем как ще свърши едно управление на ГЕРБ – с протести и предсрочни избори

Кристиан Вигенин: БСП ще продължи програмата за благоустрояване на населените места

Нашето правителство бе първото, което възприе необходимостта с национални средства да бъдат финансирани определени проекти по благоустрояването на населените места. В Благоевградско също има такива проекти и хората са доволни, заяви водачът на листата на Коалиция „БСП лява България" в Благоевград Кристиан Вигенин в интервю за ТВ7.

През годините бяха осъществени много проекти в големите градове, но хората трябва да живеят качествено навсякъде, отбеляза той.

Участието на БСП в управлението е условие за продължаване на тази политика, пример за която е спортната зала в Гоце Делчев, посочи Вигенин.

Преференциалният вот по-скоро би помогнал на „БСП лява България" в Благоевград, защото мотивира кандидатите да работят по-активно в кампанията, отбеляза Вигенин.

„Важно е да бъдем екип и да постигнем заедно висок резултат за БСП, защото ние сме тези, които наистина разбират проблемите на хората и сме способни да променим държавата и отношението на институциите към хората. В предишния мандат бяха направени важни стъпки и хората го усетиха", каза още бившият външен министър.

Вигенин не намира адекватни и достатъчно солидни аргументи за актуализацията на бюджета в тези размери. „Аргументите, с които парламентарната група на БСП се противопостави и през юли, са актуални и сега. От чие име се подготвя актуализацията", попита той и допълни, че служебното правителство се включва в кампанията на ГЕРБ, за да обясни как държавата е във фалит. „Числата показват нещо съвсем различно", категоричен е Вигенин.

На въпрос за начина, по който съвместното управление с ДПС се е отразило на БСП, кандидатът за народен представител обясни, че за БСП е било по-тежко в Благоевградска област, отколкото в други региони. Част от общините имат смесен характер, ДПС има сериозни позиции, а беше определен и областен управител на Благоевград, представител на ДПС. Това определено създаде напрежение и в партията. Ние заявихме много ясно, че сме си извлекли поуките от това съвместно управление, което дори не беше коалиция", заяви той. Ако в бъдеще някоя партия иска да си партнира с БСП, това ще бъде възможно само на база много ясно споразумение и предварително договорена управленска програма, одобрена след допитване в цялата партията, добави Вигенин. 

По думите на Вигенин е рано да се говори за изборни резултати. „Смятам, че накрая ГЕРБ ще бъдат най-изненадани, и то в негативен план, защото те не предлагат нищо ново. Предлагат същите хора, същите политики и ние знаем как свършва едно такова управление - с многохилядни протести и предсрочни избори", каза кандидатът за депутат. Той припомни, че правителството на Пламен Орешарски е подало оставка по европейски, след като е загубило необходимата парламентарна подкрепа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.