• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

ЦИК да не подменя вота с гласове от Турция, призоваха от Патриотичния фронт

ЦИК да не подменя вота с гласове от Турция, призоваха от Патриотичния фронт

/КРОСС/ Протест пред Централната избирателна комисия организираха днес членове и симпатизанти на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО".

Със знамена и възгласи няколкостотин протестиращи застанаха пред входа на ЦИК, за да изразят гнева и безпокойството си от действията на държавните чиновници, след като в петък се разбра, че 150 секции ще бъдат отворени в Република Турция за предстоящите избори за български парламент.

Протестиращите огласиха площада пред ЦИК с викове „България", „Турска ЦИК", „Слуги на Ердоган", „Искаме отмяна", „ Долу ДПС", „ Местан - слуга на Ердоган".

„В Македония, където живеят много българи, които искат да гласуват, ще има едва 3 секции, а в Турция, където живеят хора, наричащи себе си турци и доброволно са напуснали България - ще отворят 150", възмути се от трибуната съпредседателят на коалицията Красимир Каракачанов - лидер на ВМРО.

Той припомни как в предишни избори в подобни секции за минути са „гласували" стотици, а тези гласове подменят вота и диктуват какво ще е управлението на България.

Каракачанов призова решението на ЦИК незабавно да бъде преразгледано и в Турция да има възможност да се гласува само в българските консулства и в посолството, както е в другите държави. Той напомни, че на политическата сцена има „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" и както се пее в българската песен „ние не сме вече рая покорна" - ще се преборим за България!

Пред множеството лидерът на ВМРО добави, че само преди месец служебният министър-председател е поел ангажимент за честни избори.

„Сега той има две алтернативи: или да замълчи и да понесе позора от това, което се случва, или да каже „не"- което е достоен избор", каза Каракачанов.

В края на митинга юридическият съветник на ВМРО Карлос Контрера информира, че жалбата на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" вече е внесена надлежно в деловодството на ЦИК.

Той изказа мнение, че аргументите в документа са изключително силни и проверени и се надява ВАС да отсъди в полза на жалбоподателите, в полза на българите.

В подкрепа на протеста застанаха и представители на сирийската общност в България, които също са жертва на политиката на турския неоосманистки президент Ердоган.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

мо

Разликата с предишните избори е, че ЦИК ще изпрати представители на място, в Турця да контролира провеждането на изборния ден, което е все пак крачка в правилна посока.

15.09.2014 06:50:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.