• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Село е без вода от две седмици

Село е без вода от две седмици

/КРОСС/В белослатинското село Търнак няма вода от близо две седмици, пише tribali.info.
Проблемът е, че водата в селския резервоар е недостатъчна. Това драстично намаляване на количеството на водата е следствие на изсичането на горите край селото, обясни кметът на селото Илка Тодорова.

Проблемът с питейната вода се е появил преди няколко години, когато започнала поголовната сеч.
„Наложихме режим на водата от полунощ до 6 часа, за да може да има питейна вода поне през останалите часове от денонощието", каза кметицата. „В някои районни в селото няма питейна вода и през деня, дори когато няма режим, защото хората я използват, за да поливат градините си", обясни Тодорова.

„Аз не мога да забранявам на хората да поливат насажденията си с питейната вода, защото не във всички къщи има кладенци, но по този начин те я изразходват по продукцията си в градините и за тях не остава", каза още Тодорова.

Тя увери, че е информирала дружество ВиК във Враца за проблема с питейната вода в селото. По думите й, ако те успеят да заделят пари за вкарването на необходимото количество вода в резервоара, проблемът ще се разреши кардинално.

„Хората, които поливат градините си с питейна вода в по-ниските части на селото, всъщност употребяват водата за живеещите в по-високите части. Затова тези на високите части на селото, нямат капка вода", обясниха от ВиК. От дружеството дадоха пример със съседните на Враца села, които имат същия проблем, но са го разрешили помежду си, като не засаждат големи градини и водата стига за всички.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.