• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Ромски семейства дължат над 15 000 лева за вода

Ромски семейства дължат над 15 000 лева за вода

/КРОСС/Ромски семейства във Враца дължат над 15 000 лева за вода. Сумите са натрупани от близо 7 години. 

Пореден опит да бъде прекъснато водоподаването и длъжниците да бъдат наказани завърши с отсрочка. Местното ВиК и общинските власти дадоха един месец гратисен период. До началото на август семействата ще трябва да платят.

Проблемът с живущите на улица „Анастас Йованович" е от години. Натрупани са солидни дългове, но въпреки това хората се сърдят, че водата им ще бъде спряна.

Този път мярката трябваше да е драстична, т.е. да бъде прерязан централният водопровод.

„Във връзка с натрупани задължения от 2 до 6 хиляди лева трябваше водата да бъде централно прекъсната", обясни пред камерата на Нова тв Пламен Иванов, експерт в общинската администрация.

Обитателите на махалата обаче винаги намирали начин да си пуснат водата, въпреки сваления водомер и сложената тапа.

„Има задължения от 2008-ма, от 2007-ма година. В тази връзка общината съдейства на ВиК, тъй като е собственик на тези имоти и няма възможност да откаже подобно нещо", допълни Пламен Иванов.

Реално хората са били в течение поне на факта, че не са плащали вода от години. Въпреки това и този път получиха своето.

„От ВиК решиха да направят компромис. Дава се 1 месец отсрочка, в който ще бъдат „затапени" длъжниците, ще бъдат премахнати водомерите и ще им се даде месец време, в който да се издължат. Ако не го направят, идваме и прекъсваме централно водоподаването", заяви Пламен Иванов.

Проблемът е от години и от години местното ВиК и властите опитват да накарат хората да си плащат водата. До момента по всичко личи, че опитите не са успешни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.