• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Граждани заплашват да не плащат за вода

Граждани заплашват да не плащат за вода

/КРОСС/ Жителите на Симеоновград заплашиха, че няма да си плащат водата, ако държавата не вземе спешни мерки за подобряване на нейното качество. Причина за недоволството на хората е, че водата е доказано негодна за пиене и готвене, а цената и е една от най-високите в страната - близо 2,50 лева за кубик.
На общоградско събрание хората пристигаха с туби пълни с мастилена течност, която твърдяха, че е напълнена от чешмите им. Освен че е мътна, водата е и опасна, защото е пълна с манган.
Вариантът е изграждане на пречиствателна станция, за която е имало и избран изпълнител. Но преди два месеца от Министерството на регионалното развитие стопират процедурата и обявяват нова, което ще отнеме години.
На общоградското събрание симеоновградчани приеха колективна жалба, която ще бъде изпратена на ДКЕВР с искане водата да бъде обявена за непитейна и цената и да бъде намалена драстично.
„Това е цената и това са разходи, които са - това е себестойността на тази вода за цялата област. Има помпени станции, които работят непрекъснато", обясни обаче инж. Никола Каракехайов - гл. инж. ВиК-Хасково.
Според хората намаляването на цената на водата е възможно, както е във Варна например. Там водата, която не може да бъде използвана за бита, струва 19 стотинки, а в Симеоновград тя е 2,48 лева, съобщи bTV.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

МЗ-РЗИ отдавна я обяви за негодна за пиене, ама хората отказват да се изселят /вече има потенциални инвеститори за концесия за добив на манган - най - голямото находище в света/.

13.07.2014 15:53:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.