• 30 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Стефан Воденичаров: Големият проблем на България е бедността

Стефан Воденичаров: Големият проблем на България е бедността

/КРОСС/ В нашето общество има много проблеми - демография, здравеопазване, образование. Всички промени в тези области ще се виждат след 15-20 г. Ето защо трябва да имаме национални програми, които да не се променят с всички следващи управляващи. Това каза акад. Стефан Воденичаров в студиото на "Денят започва".

Екип от БАН е разработил "Възгледи за национални цели за устойчиво развитие на България", където са обсъдени всички социални проблеми, пред които сме изправени.

Големият проблем на България е бедността, а ние сме бедни, защото не произвеждаме нищо. Трябва да се възстанови нормалният стопански живот, призова Воденичаров. По думите му доходите се повишават, но това се случва на нищожна основа спрямо европейската.

Трябва да се прецени кои стоки ще бъдат търсени - бъдещето е на електромобилите, а у нас могат да се произвеждат електромоторите. В България има учени, които могат от цинк и олово да изработят батерии на бъдещето, коментира още Стефан Воденичаров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бедността ни е следствие от програмата, наложена от двама "мъдри" икономисти - РАН и ЪТ (свързани с американските служби) и приета от Великото ни народно събрание след "демократичните" промени. И изпълнявана от следващите правителства на страната, одобрени от едно чуждо посолство.

02.04.2018 08:45:27

Анонимен

Елементарно Уотсън! Кажи нещо по същество нали си учЕн академик. Иначе всички знаем че сме бедни ама преди 28 г. не бяхме. А сега кажи какви са причините ако ти стиска

31.03.2018 20:17:44

Анонимен

Бедността е следствие драги. Големият проблем е другаде- синдрома на робското подчинение, липсата на елементарна солидарност, алчността и келепирджилика. Не случайно докато Русия ни приема като братя, колкото и калпави да сме, Англия не е спряла да ни презира. Какво общо може да има между коя да е бивша и сегашна колониална държава и нашият смачкан от 5 века робство народ. Това, което постигнахме от 44 до 89 г вече е унищожено, държавата умира, разкъсана като от проказа. Зомбирането и дребните привилегии на част от населението направиха от тоя народ пълни дебили. Бедният човек е почти пълен роб. Българите се продават не само в европейските бардаци- навсякъде.

31.03.2018 18:42:13

Анонимен

Този човек покани и ни натрапи българомразеца Вартоломей и издаде книгата за Велика Турция на Давутоглу. И да българите сме бедни заради такива добре охранени чужди мекерета!

31.03.2018 17:53:12

Анонимен

На този синодален дядо не му ли омръзна да предъвква едни и същи пожелателно фрази от години? Явно е, че много му се иска Бойко пак да го сложи министър.

31.03.2018 16:12:11

Анонимен

Да, обяснимо е - имаме над 10 000 милионери и 5 милиардери, които само крадат и изнасят парите навън, а тук не се развива никаква промишленост !

30.03.2018 10:46:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.