• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Военна сводка: още 130 украински военни се предадоха в плен на ДНР

Военна сводка: още 130 украински военни се предадоха в плен на ДНР

/КРОСС/ Днес още около 130 украински военни и нацгвардейци се предадоха в плен на армията на ДНР в населеното място Старобешево в Донецка област, съобщи РИА Новости позовавайки се на съобщението от щаба на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР).

По данни на донецката армия, в хода на нощни боеве в околностите на Донецк - Авдеевка и Ясиноватая, украинската армия е претърпяла загуби - 25 ранени и убити, 2 БТР, танк и склад с боеприпаси.

В резултат на мощна огнева атака от страна на армията на ДНР в района на Красногоровка са унищожени 4 украински реактивни системи за залпов огън „Град", 2 танка и 2 БТР-а.

В Луганска област близо до Валуйское, донецката армия е извела извън строй 5 камиона с боеприпаси. По данни от щаба на ДНР, в резултат на сблъсъка с украинските силови структури са загинали 8 военнослужещи.
За една нощ, от 26 до 27 август, украинските сили са загубили 5 танка, 7 БТР-а, 4 установки „Град", 2 склада с боеприпаси и 5 камиона.

Експертите смятат, че успехите на армията на ДНР в борбата с правителствените военни сили се обясняват с високо повдигнат морален дух, придобит опит, а също с наличие на военна техника, придобита от донецката армия по време на военните действия, започнали през април на 2014 година в югоизточна Украйна.

Бившият началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия Юрий Балуев е убеден, че успехът на армията на ДНР най-вече се дължи на моралния дух, който липсва при бойците от украинските военни структури, защото повечето от тях воюват по „нареждане".

Ръководителят на центъра за военно прогнозиране, доцент във факултета по световна политика на Московския университет Анатолий Циганок пък смята, че армията на Донецка и Луганска народни републики жънат успех, защото най-накрая са успели да координират действията си в борбата с радикалите от украинските военни групировки.

„Вечерта на 26 август в западните околности на Луганск, три украински военни самолета Су-25 са нанесли мощни авиоудари. В резултат на атаката са разрушени жилищни сгради и училище. В момента се уточнява числото на жертвите сред мирното население", се казва още в съобщението от щаба на ДНР.

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че провеждането на така наречената „спецоперация" в източната част на страната ежедневно отнема над 5.8 милиона долара.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да мачкат фашистите !

27.08.2014 13:27:26

Анонимен

Те избират да не мрат за ЕС.

27.08.2014 13:05:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.