• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Преговорите в ЕС за прекратяване на сезонната смяна на времето са в застой

Преговорите в ЕС за прекратяване на сезонната смяна на времето са в застой

/КРОСС/ Преговорите за прекратяване на сезонната смяна на часовото време са в застой в Съвета на ЕС. Това потвърди днес говорител на Европейската комисия.

Засега комисията не може да посочи срок за приемането на решение. Предвижда се, ако държавите от ЕС постигнат напредък в преговорите, да прехвърлят въпроса към Европейския парламент, който по принцип е съгласен с първоначалното предложение на ЕК смяната на часовника да спре.

Едва когато това решение е взето, ще се пристъпи към очертаването на новите часови зони, защото някои държави от ЕС ще предпочетат да запазят "завинаги" астрономическото часово време, докато други ще изберат "лятното".

Изборът на отделните държави бе определен с допитвания, които показаха например, че мнозинството в България би предпочело постоянно "лятно" часово време, докато мнозинството в Белгия предпочита "зимно". Ако тези желания бъдат приложени, часовата разлика между България и Белгия би се увеличила от един час, както е сега, на два часа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На Еврокомисията в момента й е пламнала образно казано главата от Брекзита и не й е до зимно-лятното време.

25.10.2019 14:12:13

Анонимен

Целта на тази маневра е някаква нищожна икономия, която с лихва се унищожава от неудобствата, които се пораждат. Глупаво е такава голяма организация като ЕС да се занимава с години и да не може да реши тази дреболия. А за нещо по-съществено как ще решат.

24.10.2019 20:59:08

мнение

По-големи простотии не можаха ли да измислят? Има само едно време - астрономическото! Защо трябва да се избира между него и нещо несъществуващо и нереално?

24.10.2019 19:59:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.