• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Цветанов: Не е коректно полицаите да протестират на професионалния празник

Цветанов: Не е коректно полицаите да протестират на професионалния празник

/КРОСС/ „Убеден съм, че ще намерим решение за българските полицаи, не е коректно на професионалния празник на МВР да се организира протест". Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, по време на пресконференция във връзка със заявките на СФСМВР, че ще започват серия от протести, първият от които е насрочен за 5 юли, когато е и празникът на служителите на МВР.

Според него по този начин се омаловажава трудът на всички достойни полицейски служители, работили в системата през годините.

„Когато има професионален празник, обществото и всички трябва да отдадем заслуженото за това, което правят тези полицаи през всичките тези десетилетия. Полицаи има днес, полицаи е имало и вчера, ще има и утре. Когато има професионален празник, трябва с чест и уважение да се отнасяме към труда на полицейските служители и да почитаме паметта на загиналите полицаи при изпълняване на служебните им задължения", коментира той.

Цветанов заяви, че в момента се събира информация за проектобюджета за 2018 г.

„Няколко месеца преди внасянето му в парламента ще можем действително да водим разговори. Най-важното е да имаме икономически растеж, по-голяма събираемост, което означава, че трябва да имаме ефективност на българските институции. Убеден съм, че ще има пари както за българските полицаи, така ще продължим да изпълняваме ангажиментите си за българските учители, но и с българските военни и всички останали сектори", заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

„Смятам, че диалогът трябва да е основният, който да ни даде решения на всички тези натрупани проблеми", каза Цветанов.

Той помоли колегите си от всички парлaментарни групи да не се заиграват с проблемите в сектор „Сигурност".

„Що се касае до държавата и Министерски съвет, полагат се максимални усилия", каза той.

По думите му целевата сума, извоювана от министър-председателя Бойко Борисов от ЕК и удължаването ѝ с една година е, за да могат да приключат всички процедури. По думите му една немалка част от тези процедури касаят подобряване условията на работа и закупуването на високопроходима техника в областните дирекции и „Гранична полиция", които имат пряко отношение по охраната на външната граница, както и екипировката, която трябва да бъде закупена. Той поясни, че има приоритети, които са разписани от ръководството на МВР.

„На първо място това са вещевото доволствие - дрехите, за които има огромно забавяне. От 2012 г. не е купувана нова екипировка и униформа на служителите от МВР", обясни Цветанов.

Той заяви, че с волята на министър Валентин Радев се полагат максимални усилия за приключването на този процес. Той призова полицейските служители да разговарят по темите, но не чрез медиите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

„Смятам, че диалогът трябва да е основният, който да ни даде решения на всички тези натрупани проблеми", каза Цветанов..." , та къде е диалога , то саде един монолог на неграмотници.

26.06.2017 07:48:21

Анонимен

Абе, Цветанов, какъв професионален празник. Хората, които реално работят се дават трохи, а огромните средства от бюджета се използват от върхушката в МВР за големи заплати.

25.06.2017 18:43:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.