• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Иван Искров прие покана за членство в The Bretton Woods Committee

Иван Искров прие покана за членство в The Bretton Woods Committee

/КРОСС/ Управителят на Българската народна банка Иван Искров прие покана за членство в The Bretton Woods Committee.

Комитетът е политически неутрална мрежа от лидери от цял свят, чиято цел е да популяризира значимостта на международното икономическо сътрудничество и да насърчава ефективното функциониране на бретънудските институции като фактори за световно благосъстояние. The Bretton Woods Committee се грижи за поддържането на конструктивен диалог между финансовите институции, за да улесни усилията им в борбата с бедността и безработицата и работата им по осигуряването на устойчив икономически растеж и финансова стабилност. Членството в него е възможно след изрична покана, посочва пресцентърът на БНБ.

Сред представените в Комитета институции са Международният валутен фонд, Световната банка, Световната търговска организация, банки за регионално развитие и институции, които предлагат финансова и техническа помощ с регионален фокус. The Bretton Woods Committee определя като негово най-голямо богатство своите членове: избрани лидери от бизнеса, науката, публичния и неправителствения сектор, филантропи, както и бивши президенти и държавници.

Почетни съпредседатели са Джими Картър, президент на САЩ (1977-1981) и Джордж Буш - старши, президент на САЩ (1981-1989).

Като негов член Иван Искров ще присъства на The Bretton Woods Committee's International Council Meeting. В рамките на това събитие световно признати финансови експерти и държавни лидери се срещат, за да осигурят подкрепа чрез споделяне на опит и конструктивна критика на международните финансови институции. По време на срещата те координират и обсъждат прилагането на реформи за подобряване на глобалния икономически растеж и подобряване на финансовата стабилност. Международният съвет към The Bretton Woods Committee е създаден през 2000 г., воден от идеята, че работата за международната финансова стабилност и либерализация на пазара ще се осъществява в тясно сътрудничество между частния сектор и международните финансови институции.

Сред гост-лекторите на тазгодишната среща ще бъдат Кристин Лагард, управляващ директор на МВФ, Жан-Клод Трише, президент на ЕЦБ (2003-2011), Дан Таруло, член на УС на Федералния резерв на САЩ.

В рамките на посещението си във Вашингтон управителят на БНБ Иван Искров, който е и управител за България в МВФ, и подуправителят Калин Христов са част от българската делегация, начело с министъра на финансите Румен Порожанов за редовните годишни срещи на Управителните съвети на Групата на Световната банка (СБ) и на Международния валутен фонд (МВФ) от 10 до 12 октомври във Вашингтон, САЩ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.