• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Янкова: Десните и либералите имат само икономически интереси

Янкова: Десните и либералите имат само икономически интереси

/КРОСС/ "Правителството на Орешарски бе правителство на размразяването, правителство, което даде първа социална милувка след тежкото управление на ГЕРБ и политиката на замразяване на Дянков." Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП лява България" в Смолянска област Дора Янкова, която проведе среща с жители на чепеларските села Малево, Орехово и Хвойна.

В срещите се включиха и Слава Пепеланова, седма в червената листа, както и общинските съветници от БСП - Чепеларе Панталей Мемцов и Радост Петрова.

Янкова припомни, че за 14 месеца правителството с мандата на БСП е направило много повече за развитието и подобряването на живота на хората, отколкото ГЕРБ за 4 години.

„Докато ГЕРБ фалираха над 100 000 фирми и замразиха заплати и пенсии, ние увеличихме помощите за отглеждане на деца, възстановихме „щвейцарското правило" за индексация на пенсиите, гарантирахме добавки към пенсиите за Нова година и Великден. Работихме активно за регионалното развитие, инвестирайки милиони в обновяването на инфраструктура и подобряване на средата на живот и в малките населени места. Янкова подчерта, че първокласниците за първия учебен ден ще получат 250лв. Повишени са и всички видове социални помощи.

Янкова разкри, че основна причина за неизпълнената част от програмата на БСП и Орешарски е липсата на подкрепа от представителите на либералната партия, които са се оказали капиталисти, крепящи десни политики.

Янкова призова хората да подкрепят БСП, гласувайки с номер 22 в бюлетината, защото единствено социалистическата партия води реална политика, с акцент помощ за хората.

„Всичко останало е икономически интереси, които ги виждаме и у ГЕРБ, и у ДПС", категорична бе тя.

Дора Янкова очерта, че балансирането на енергетиката ще е сред приоритетите на БСП в новото правителство, без да се допуска повишение на цените. Семейното подоходно облагане, също е застъпено в програмата на социалистите.

Дора Янкова гарантира и подкрепа за развитие на стопанството и подкрепа за бизнеса, продължавайки реформите и премахване на различните режими.

Хората попитаха и как така от врагове сега ГЕРБ и ДСП се сприятеляват и стоплят отношенията си.

Според Янкова двете партии винаги са имали общи икономически интереси, партньорство и взаимна подкрепа по икономически интереси.

„Въпреки това БСП плати цялата политическа и морална цена и бе обвинена в задкулисие, което обаче е присъщо за другите две партии", категорична бе Янкова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.