• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Дора Янкова: Животът и здравето на хората са най-важни

Дора Янкова: Животът и здравето на хората са най-важни

/КРОСС/ Водачът на листата на Коалиция „БСП- лява България" в Смолян Дора Янкова, член на Изпълнителното бюро на БСП, подкрепи жителите на кв. Устово, които изразиха тревогата си от строителството на ТЕЦ в чертите на квартала, съобщават от пресцентъра на БСП-Смолян.

Янкова присъства на квартална среща в читалище „Кирил Маджаров", където настоя за извършването на независим мониторинг от компетентните държавни институции и неправителствени организации. Янкова подчерта, че живота, здравето и нормалната градска среда са на първо място. „Ако ТЕЦ-ът застрашава по някакъв начин здравето на хората, проектът трябва да се промени", категорична бе Янкова.

Кандидатът за депутат припомни, че на 12 декември 2011г. директорът на Регионалната инспекция на околната среда и водите в Смолян - инж. Елен Минчев е дал „зелена светлина" за реализация на енергийната централа, одобрявайки Оценката за въздействие върху околната среда. Тази година община Смолян одобрява строителните документи, което напрактика разрешава строителството.

„Аз съм на страната на гражданите на кв. Устово, които са сериозно притеснени. Настоявам по време на предизборната кампания да се наложи мораториум на строителството. Искаме компетентните органи и неправителствения сектор да гарантират ,че централата ще е безопасна за хората и да се направи пълна проверка на издадения ОВОС", подчерта водачът на червената листа.

Над 1300 души са се подписали в против проекта, проведе се и предупредителен протест.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.