• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ "1,22 млрд. лв. ще даде кабинетът за модернизацията на бойната ни техника, но при условие, че тя се произвежда у нас - в наши заводи, от наши учени и инженери", съобщава на първата си страница вестник Стандарт. Това е станало ясно вчера при посещението на премиера Бойко Борисов, вицепремиерите Красимир Каракачанов и Томислав Дончев в "ТЕРЕМ - Хан Крум" - Търговище.

Ако проектът за модернизиране на машините за Сухопътните войски се реализира в български предприятия от наши учени, това ще позволи отпуснатите средства от държавния бюджет да останат в България и да спомогнат за развитие на научния потенциал и за повишаване на жизнения стандарт, обяснява Борисов, цитиран от Стандарт.

 Амбицията ни е проектът за модернизиране на машините за Сухопътните войски да бъде реализиран в български предприятия и в процеса да бъдат ангажирани български учени, инженери, механици, обяви Борисов. Това ще позволи отпуснатите средства от държавния бюджет да останат в България и да спомогнат за развитие на научния потенциал и за повишаване на жизнения стандарт, каза министър-председателят.

"Лихвите по депозитите паднаха до 0,11%, показват данните на БНБ за месец март, цитирани от вестник 24 часа. Въпреки опасенията за инотен бум ипотеките продължават да поевтиняват. За една година такъв тип кредити са в левове са паднали с 0,55 пункта до 3,58%, а жилищните кредити в евро - с 0,53 до 3,86 на сто, посочва още 24 часа.

"Пътуваме повече до Румъния и Германия", пише вестник Труд. По данни на Националния статистически институт екскурзиите на българи в чужбина през март са нараснали със 7% спрямо същия месец на миналата година, като най-често ходим до Турция. С 12 на сто се е повишил и ръста на туристите у нас през зимните месеци.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.