• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

МОН извършва проверка по сигнал за насилие

МОН извършва проверка по сигнал за насилие

София /КРОСС/ Министерството на образованието и науката предприе проверка във връзка с медийни публикации за насилие сред ученици от четвърти клас на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий", с. Войводиново, община Марица.
Със заповед на директора на училището Марияна Симеонова е назначена комисия за проверка по случая и са предприети мерки за изясняване на фактите и обстоятелствата. Предстои и свикването на педагогически съвет, на който да се разгледат, обсъдят и набележат мерки за въздействие по „Механизма за противодействие на училищния тормоз". Осигурено е съдействие на специалисти от Отдела за закрила на детето, Дирекция „Социално подпомагане", Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни (МКБППМН) при община Марица, Детската педогогическа стая към РПУ - с. Труд, Държавната агенция за закрила на детето. Задействани са компетентните органи по Координационния механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертви на насилие или в риск от насилие и за взаимодействие при кризисна интервенция.
Вече са проведени разговори с учениците и техните родители и е постигнато споразумение между социалните работници и родителите на учениците те да посещават консултации с психолог от ОЗД първоначално за период от три месеца.
Предстои също така инспектор от Детска педагогическа стая към РПУ на с. Труд да проведе интерактивно занимание и беседа с учениците от четвърти клас, както и серия от обучения за превенция на агресията в ученическа възраст с представители на МКБППМН при община Марица.
Класният ръководител на учениците от четвърти клас е подал молба за прекратяване на трудовото си правоотношение по собствено желание.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.