• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Текат последни приготовления за началото на новата учебна година

Текат последни приготовления за началото на новата учебна година

/КРОСС/На 15 септември трябва да са приключили ремонтите по пътищата в София. Там, където срокът за изпълнение на трасето е по-дълъг, ще останат само довършителните работи - тротоари, поставяне на табели, парапети и т.н. Пътищата обаче трябва да са готови да поемат трафика на 15 септември, съобщи днес зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Екип на общината прави огледи около всички училища и детски градини във всички райони във връзка с първия учебен ден, съобщи от своя страна столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че се следят пешеходните пътеки, както и други проблеми от гледна точка на инфраструктурата - знаци, светофари и пр., и там, където има нужда, да се вземат мерки по обезопасяване преди децата да тръгнат на училище.

„Както всяка година инспекторатът ще организира миене на дворове и разчитаме на полицията, че отново ще има засилено полицейско присъствие и че „Пътна полиция" ще бъде на линия", каза още Фандъкова.

Всички общински училища на територията на Столичната община са готови и ще отворят врати в първия ден на новата учебна година.

В 18-то СОУ в район "Възраждане" ремонтните дейности ще продължат и след 15 септември, но това няма да пречи на учебния процес, защото ремонтите са свързани с подмяна на оградата на училището, .каза Мария Минчева, директор на Дирекция "Образование" в Столичната община. В момента в някои училища продължават довършителните работи, но те ще приключат до началото на учебната година.

В общо 139 училища и детски градини на територията на Столичната община са извършени ремонти през изминалото лято. В 53 от тези заведения са извършени ремонтни работи, свързани с конструктивно укрепване и с повишаване на енергийната ефективност.

В 83 от детските градини е имало ремонти заради поражения, нанесени от силната градушка, паднала над София през юли. 3 училища пък ще посрещнат новата учебна година с нови зали и спорни салони.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.