• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Евродепутат: Ако дразниш руската мечка, тя ще реагира подобаващо

Евродепутат: Ако дразниш руската мечка, тя ще реагира подобаващо

/КРОСС/ Лидерът на британската Партия на независимостта, член на Европарламента, Найджъл Фарадж заяви в интервю за литовската версия на издание Delfi, че по време на кризата в Украйна европейските политици съзнателно провокират Русия.

„Винаги съм смятал, че не трябва съзнателно да провокираме Русия: ако дразниш руската мечка, то в края на краищата тя ще реагира подобаващо. Мисля, че отчасти ние точно това правехме в Украйна и не беше много разумно"- заяви политикът, отговаряйки на въпрос за отношенията между Руската Федерация и Европа.

По думите на Фарадж, провокациите от страна на Запада се изразяваха и чрез протестите на площада в Киев със знамената на Евросъюза - политикът отрича демонстрациите да са били организирани от Европа, но признава, че европейските страни са имали свои интереси в Украйна.
„В крайна сметка ние имаме хора, като Дейвид Камърън, който сто пъти повтори на Украйна: „Вие трябва да се присъедините към ЕС, да станете членки на НАТО - поясни Фарадж. - Аз мисля, че Украйна може и сама да реши какво да прави, но от геополитическа гледна точка не е никак разумно да казваш на Украйна, че може да се присъедини към политически и военни алианси."

Също така политикът отбеляза, че сега не е готов да изказва каквито и да било предположения за развитието на отношенията между Русия и Европа, като подчерта, че голямо влияние върху тези отношения оказва икономическата ситуация. Освен това Фарадж изрази благодарността си към руския президент за разрешаването на сирийската криза.
„Ние наистина бяхме на крачка от това да финансираме бунтовниците в Сирия - същите тези хора, които сега воюват за Ислямската държава на Ирак и Левант (ИДИЛ). И само Владимир Путин каза: „Хей! Погледнете какво правите." Така че за това съм му благодарен" - отбеляза политикът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако дразниш Руската Мечка,тя може да ти оръфа чернокафявият заник,затова умната и по внимателно. Нито бившият Съветски съюз,нито днешна Русия, са имали държавник с който да съобразява цял свят,както с Владимир Путин. Говоренето от някои наши "политици"против Русия,ми прилича на лаенето на гладно куче, срещу месечината през студена зимна нощ.

27.12.2014 17:41:27

Анонимен

Тоя английски КРЕТЕН от какъв зор се напъва ? Плащат ли му, купен ли е или е захлебил евтини рубли !? Да им се чудиш на слободясалите отрепки, които се чудят как да се навират под прожекторите !?

25.12.2014 13:18:09

Пуси райън

В Украйна няма фашизъм. В русия има КОМУНИЗЪМ = на ФАШИЗЪМ и затова украинският народ иска да се отдалечи от тази територия - дала убежище на негодници, пияници и измамници, където животът на индивида не струва и литър САМОГОН, А ПРОПАГАНДНАТА МАШИНА МОЖЕ ДА ТЕ ЗАСЕЛИ на Слънцето ! Време е тази СГАН да бъде изчистена, а независимите народи сесдобият с гарантиран СУВЕРЕНИТЕТ! Не е Русия институцията, която ще решава съдбата на народите в Европа ! По-скоро, тя трябва да бъде разпадната или унищожена !

24.12.2014 19:55:14

Красимир

Не мога да разбера какво му е на Путин, че не бил достатъчно откровен. По откровен от това, което казва не виждам. Демек излиза, че САЩ и ЕС ама са толкова откровени, че чак на човек се замисля. Едни откровения се леят????????? Ужас. Няма фашизъм в Украйна, който те подкрепят, няма геноцид на етнически руснаци, няма разрушаване на православни храмове и т. н.

24.12.2014 17:26:11

Анонимен

Браво на Путин!Най-достойният и прозорлив политик на съвремието.

24.12.2014 12:44:55

КЧ

Разумен, но не достатъчно откровен.

24.12.2014 09:05:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.