• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Трета световна?

Трета световна?

/КРОСС/ Всички събития напоследък сочат, че се заражда трета световна война. Тя е провокирана от САЩ с активното участие на Евросъюза. Насочена е преди всичко към Русия и косвено - към Китай. Предлогът - събитията в Украйна.

Наблюдава се рядко съгласие между двете партии в САЩ

На 4 декември Конгресът прие резолюция 758, разрешаваща на президента да втвърдява санкционните мерки и да засилва изолацията на Русия, да доставя оръжие и друга помощ на управляващите кръгове в Украйна и да засилва американското военно присъствие в граничещи с Русия страни. Всички нарастващи провокационни действия по отношение на Москва съдържат в себе си редица елементи, които в съвкупност свидетелстват за нова студена война, допускаща, за разлика от първата, вероятност от глобална война с използване на ядрено оръжие. Някои агенции, занимаващи се с въпроси на сигурността, вече разработват планове в случай на ядрено стълкновение.

Провокационните действия на Запада се състоят от три елемента. Първият - това са санкциите, осигуряване идването на власт на марионетъчно правителство и шумна пропагандна кампания.

Вторият елемен е пълният контрол над киевската власт, превръщащ Украйна в марионетна държава. Уважаваният журналист Робърт Пери - същият, който разследва „Ирангейт", съобщава, че новият министър на икономиката на Украйна Наталия Яреско - бивш служител на Държавния департамент и американска гражданка - е получила украинско гражданство само няколко дни преди встъпването си в длъжност. До неотдавна тя оглавяваше редица компании, финансирани от САЩ и създадени за работа в Украйна. Сега става по-ясна фразата „fuck EU", която изтърва през февруари помощник-държавният секретар Виктория Нуланд. Всъщност тя искаше да каже: „По дяволите! Украйна е наша - ние сме платили за това."

Третият елемент е пропагандната война. Върху големите медии и техните журналисти се оказва натиск, за да пишат само онова, което оправдава провокациите на Запада и да скриват всичко, което ги поставя под съмнение. Същите тези журналисти, които след „летучки" в посолствата на САЩ или във Вашингтон изпълваха страниците на вестниците си с лъжи за наличието на оръжие за масово унищожаване у Хюсеин, сега повтарят измислиците за руската агресия в Украйна. Друг известен журналист - Джон Пилджър, заяви неотдавна, че ако журналистите не бяха допуснали пропагандната война, войната в Ирак можеше да бъде избегната. А там до края на миналата седмица са загинали1 455 590 иракчани и 4801 американски военнослужещи.

Колко украинци трябва да загинат в подготвящата се война? А граждани на други страни?

За каква демокрация можем да говорим, когато 67% от американците са срещу доставките на оръжие за Украйна, а 98% от техните представители гласуват „за"!? За каква демокрация в Европа можем да говорим, когато съществуват подобни или дори по-големи разногласия между гражданите, от една страна, и правителствата от ЕС и Европейската комисия, от друга? Или когато Европейският парламент продължава да се занимава със своите всекидневни дела, когато Европа е подготвяна да се превърне в поредния театър на военните действия, а Украйна - в поредната Либия!?

Боавентура де Соуса Сантос

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Може би това е краят на модела : "Империята на злото" безнаказано да напада и окупира близките до нея държави и територии?! Това тя го е правила от незапомнени времена и само бог знае колко народ е избит на териториите източно от Урал ! Русия трябва да бъде разпадната и лишена от това благоразположение на останалия свят! Въпросът е : от какъв зор България се сдружава с тези измамни окупатори, освен, че тук се отглеждат съидейни бандити и паразити ?!

23.12.2014 13:00:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.