• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Украинската армия продължава да обстрелва въпреки примирието

Украинската армия продължава да обстрелва въпреки примирието

/КРОСС/ В района на Мариупол украинските военни продължават предислокацията на силите си, съобщи телевизионният канал «Россия 24», позовавайки се на губернатора на Донецка област Сергей Тарута.

Ситуацията в региона остава напрегната. Бойците на украинските подразделения постоянно нарушават режима за прекратяване на огъня, като продължават да обстрелват населените пунктове, които са под контрол на опълченците.
Началникът на щаба на подразделението, което се намира в околностите на Мариупол, с позивни Гюрза показа свежа яма от ракета за система за залпов огън «Ураган».

«Ето така те спазват примирието. Това беше изстрел от забранен вид оръжие. Ние сме запознати със съдържанието на договора за примирие, подписан в Минск. Там бе изрично упоменато едрокалибрена артилерия да бъде изтеглена на 30 километра от огневите точки. Както виждате тези условия не се спазват от страна на украинските военни», поясни началникът на щаба на опълченците.

Сега въоръжените групи на Донецка народна република водят активни отбранителни действия, като пресичат опитите на украинските военни да нанасят удари по селища до Новоазовск. При това, в самия Новоазовск обстановката е относително спокойна. В града все още пристигат колони бежанци, които местните власти настаняват в общежития и пансиони. По данни на доброволците обаче, местата за настаняване на бежанците катастрофално не достигат. Вече работят и пунктове за раздаване на хуманитарна помощ. Тук хората очакват Русия отново да изпрати поредните хуманитарни помощи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.