• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Майка и двете й деца посрещат Коледа на улицата

Майка и двете й деца посрещат Коледа на улицата

София /КРОСС/ Назаретка и децата й Албена и Радослав продължават да живеят на улицата. Те нощуват на един от столичните тротоари под открито небе. За тяхната съдба ви разказахме преди около месец. Оттогава насам почти нищо не се е променило за тримата.
Намираме семейство Алдимирови на същото място в столичния квартал "Хаджи Димитър". Утрото е студено. Заварваме всички да спят, увити с по няколко одеяла. Покрити са с голям найлон. Първа се показва Назаретка. Преди 10 години тя е имала сергия за дрехи, но я застигат серия от нещастия: губи майка си, дъщеря й остава без работа, тя също. И този път ни посреща с думите, че животът за нея и двете й деца е загубен.
Назаретка и децата й твърдят, че много хора са научили за тяхната съдба от репортажа на TV7. Тогава добри хора им дали храна и малко пари. Сред тях е и Мануела, която редовно им донася по нещо за хапване.
Албена разказва, че наскоро при тях дошъл човек, който им предложил къща в Копривщица. Засега обаче семейството остава в София - града, който познават.
Радослав показва новото си легло, което е намерил до кофа за боклук. През деня се разхождат около вещите си и така се стоплят. Вечерта се завиват с найлоните и така до следващото утро. На този етап не могат да си намерят работа. Като завали сняг, планират да използват контейнер, който човек от квартала им е оставил. Вътре обаче няма прозорци, няма ток и вода. Надеждата, че тримата няма да посрещнат Коледа на улицата, е почти угаснала. Сега много се разстройват от факта, че нямат елхичка, която да накичат с играчките, които сме още пазят в отделна кутия.
Една стая, за едно с тоалетна, ток и вода. Това си пожелават Радослав, Албена и майка им Назаретка. Мисълта, че може да се случи някакво чудо ги топли под найлоните на столичния тротоар.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.