• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Кънев: Управление на РБ ще държи ДПС и БСП далеч от властта

Кънев: Управление на РБ ще държи ДПС и БСП далеч от властта

Шумен /КРОСС/ Прецедент е една предизборна коалиция да се яви на два поредни избора в същия състав без каквито и да било трусове. Ние ще бъдем единни като успоредно с това ще вървим към разширение на формата и към неговата консолидация и все по-ясно единство в политически смисъл, това заяви председателят на ДСБ Радан Кънев на пресконференция в Шумен.
„За нас и за нашите структури, с които се срещаме мога да кажа , че във формат една страница А4 успяхме, която разпространихме като декларация, да покажем какво ни различава на предстоящите избори. Да покажем категорично кои сме и за какво се борим на тези избори. А то е силно отличаващо от всички останали политически противници". Той изброи кои са основополагащите точки в програмата на РБ за предстоящите избори сред които: незабавно начало на правосъдната реформа в България; цялостна административна реформа и прекратяване на партийната намеса в назначенията в администрацията, преди да се извърши следваща чистка. Само РБ може да го изпълни, защото няма армия службогонци зад гърба си и не се стреми към властта в името на лични интереси; ясна и подробна програма за електронно управление и електронни обществени поръчки и спиране на партийната корупция в администрацията и харченето на обществените пари; бързо и ударно присъединяване към всички европейски институции, на които до момента България не е член. Европейският банков надзор да влезе веднага в България и да изясни въпросите около КТБ и да предприеме стъпки за влизане в еврозоната. Съдействие от страна на Европейската централна банка за преструктуриране на българската банкова система и Операция „Чисти ръце".
Управление на РБ ще постигне тези цели и ще държи БСП и ДПС далеч от властта. Управление, което не допуска национал-поплустки формации, да влияят на решенията на правителството. Управление с кратка и ясна реформаторска програма, категорично в дясно на политическия център, което има за постовете министър-председател, вътрешен министър и финансов министър, нови политически лица, хора с безупречна репутация, които не са заемали тези постове в миналото, категоричен бе синият лидер.
Не вярваме, че хора които са били на власт последното десетилетие и преди това могат да осъществят подобна опреация. Те не са свободни от зависимости, те са част от проблема в българската икономика, в правосъдието, в банковата система. Промяната неизбежно минава през нови лица , поне на най-високите и отговорни позиции. Ние сме ги посочили тези позиции в управлението на държавата, това каза в заключение Радан Кънев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Алек

Реформаторите са просто едни интересчии, които говорят глупости, а иначе са готови да се коалират с всеки, стига да се докопат до някой пост. Писна ми от службогонски партии

25.08.2014 20:15:46

Ина

Не бих гласувала нито за ГЕРБ. нито за РБ - и двете партии са прекалено фалшиви

25.08.2014 20:15:10

Тодор

Докато Кунева е в РБ не виждам какви са им шансовете изобщо да влезнат в парламента

25.08.2014 20:14:36

Даниела

И РБ и ГЕРБ са имитации на десни партии и не разбирам какво претендират да са такива?

25.08.2014 20:14:02

Иван

Кънев все повече започна да заприличва на Бойко с тези си изказвания, скоро очаквам да започне да обяснява и за " конграчулейшънс"

25.08.2014 20:13:21

Иво

Ясно е, че РБ са готови на всякакви унижения вече за власт, ще крепят там топките на Герб и това е.

25.08.2014 17:46:41

Дони

РБ сякаш не е партия от миналото, изградена от потънали структури и кадри! Само където им се хвърлят някакви спасителни пояси и те за няколко мига поемат въздух и после пак потъват. Затова те за власт са готови на всичко и ще се коалират с когото им падне. БСП може и да имаше своите тежки моменти през тази изминала година, но определено няма да върви надолу.

25.08.2014 17:43:08

Боби

Една година едно и също и не могат да се разберат. Мен РБ и ГЕРБ ми звучат като много, много несериозни партии!

25.08.2014 17:39:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.