• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

БДЖ и Столична община участваха в международна среща по проектa Rail4SЕЕ

БДЖ и Столична община участваха в международна среща по проектa Rail4SЕЕ

/КРОСС/ В периода от 14 до 16 юли се проведе поредната международна среща на координаторите и ръководителите на екипи по проекта Rail4SEE (Rail Hub Cities for South East Europe). Събитието се състоя в Будапеща, а негов домакин беше Институтa за транспортни науки (KTI). В срещата взеха участие българските партньори по проекта - „БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и Столична община, съобщава пресцентърът на компанията.

В рамките на събитието беше проведена тренировъчна сесия относно мрежата на обществения транспорт в Будапеща и неговата роля за туризма в градската зона. Темата на сесията беше свързана със стратегическите цели Rail4SЕЕ за предлагане на мерки за по-добра интеграция между различните видове обществен транспорт с цел постигане на оптимизирана транспортна мрежа и високо качество на транспорта и предлаганите от него услуги за гражданите в Югоизточна Европа.

На срещата беше дискутирана и темата за международните пътнически влакове, както и възможностите за финансиране на международните пътнически превози в Централна и Югоизточна Европа. Припомняме, че проектът Rail4SЕЕ вече отбеляза успех в това отношение с пускането на нови международни пътнически влакове между България и Гърция (София - Солун), както и между България и Румъния (Видин - Крайова).

Представителите на участниците в проекта Rail4SEE разгледаха и възможностите за хармонизиране на подхода към управлението на обществения транспорт на държавно ниво между партниращите страни, хармонизирането на разписанията, както и тяхното въвеждане и оповестяване.

В края на събитието партньорите по проекта обсъдиха финализирането на някои от основните работни пакети и постигнатите по тях резултати. Срещата приключи с утвърждаване на решенията и следващите стъпки, които следва да бъдат предприети до края на проекта RAIL4SEE през 2014 г.

 

Общо 28 партньори от 10 страни, сред които „БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и Столична община, си сътрудничат в инициатива за развитието на железопътния транспорт в Югоизточна Европа. Rail4SЕЕ е проект на стойност 4.8 млн. евро, който се осъществява в рамките на тема „Мрежа от градове - транспортни центрове за по-добър достъп до транспортни услуги и повишена мобилност на хората в страните от Югоизточна Европа" (Network of (hub) cities for an increased access and mobility of people in the SEE-region) по Програма за международно сътрудничество в Югоизточна Европа (South East Europe Transnational Co-operation Programme - SEETCP).

Проектът е насочен към повишаване на конкурентоспособността и интеграцията на Югоизточна Европа чрез не-инфраструктурни мерки и действия, допринасящи както за подобряване на железопътния и обществения транспорт, така и за развитието и интегрирането на 11 т. нар „хъб" (hub) градове - Болоня, Венеция, Триест, Любляна, Виена, Братислава, Будапеща, Солун, София, Загреб и Букурещ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.