• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Бакалов към пожарникарите и спасителите: Благодаря за ежедневната всеотдайност

Бакалов към пожарникарите и спасителите: Благодаря за ежедневната всеотдайност

/КРОСС/ За поредна година пожарникарите и спасителите заедно отбелязаха своя професионален празник - 14 септември. В навечерието на 109-та годишнина от провеждането на първия пожарникарски събор в България, който поставя основите на организираното пожарно движение в страната, те почетоха паметта на загиналите си колеги и положиха венци и цветя пред паметника на Незнайния войн.

Представители на Светата Българска православна църква отслужиха водосвет за здраве на служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението". На празничната церемония присъстваха ръководствата на Министерството на вътрешните работи и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението".

Министърът на вътрешните работи доц. Йордан Бакалов честити на пожарникарите и спасители празника и припомни значението на днешната дата при създаването на професионалната пожарна и спасителна служба в страната.

Той им благодари за всеотдайността, която демонстрират ежедневно в своята работа.

„Нека новата техника да стои по-дълго в гаража и да не се налага да работите с нея при извънредни ситуации", пожела вътрешният министър.

В празничното си обръщение директорът на ГД «Пожарна безопасност и защита и населението» инж. Николай Николов припомни преодолените трудности и проблеми през изминалата година.

"Професията ни възлага отговорности, но и ни дава сили да помагаме по всяко време на всеки оказал се в беда", подчерта той и припомни, че вече е традиция да оказваме помощ и на други държави в бедствена ситуация.

Веднага след празничната церемония инж. Николай Николов покани присъстващите да разгледат част от най-новата пожарна и специализирана техника, доставена през последната година и закупена с европейски средства.

Българските пожарникари и спасители получиха поздравителен адрес от еврокомисар Кристалина Георгиева.

В него тя оценява високо професионализма и всеотдайността на българските огнеборци. "Вашата хуманност и самоотверженост правят живота на всички нас по-сигурен", се казва още в поздравителния текст.

Вчера над 300 служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" получиха отличия и благодарност от ръководствата на вътрешното министерство и Дирекцията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.