• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Символичен протест на надзирателите

Символичен протест на надзирателите

София /КРОСС/ Надзиратели в затворите от цялата страна протестират от днес символично с трикольорни ленти на униформите и реверите си. Сред основните им искания е преразглеждане на заповедта на правосъдното министерство, с която от юни бе прекратена възможността да работят при смесен сменен режим. Той включваше и 24-часови смени, а сега служителите в затворите могат да полагат единствено 8- и 12-часови дежурства.
Други искания са увеличаване на щата, изравняване на заплатите с тези в МВР и подобряване условията на труд. Надзирателите започват символичен протест.
Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите предупреди, че нараства броят на хората, които искат да напуснат системата на затворите. "Протестираме срещу политиката в местата за лишаване от свобода и перманентното недостатъчно финансиране на затворите. Чашата на търпението преля на решаването на диалога от страна на министерството, което не се съобрази с подписаното между нас като страни споразумение за сътрудничество, потвърждавайки няколко заповеди в последните два месеца, които следваше да бъдат консултирани с нас според клаузите на документа", заяви пред БНР Михайлов.
По думите му Министерството на правосъдието не се е съобразило с подписаното с надзирателите споразумение за сътрудничество. Михайлов добави, че тази заповед може да се преразгледа и от екипа в оставка, и от служебното правителство. Той обяви, че едно от исканията на надзирателите на затворите е да се предостави публична информация за финансовото състояние на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".
Заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов обясни, че отмяната на 24-часовия режим на работа е станала факт след няколко критични доклада на европейски институции. "Искането на синдикатите относно 24-часов режим на работа е абсолютно неоснователно. За останалите неща - социални придобивки, изравняване плащанията с тези на сектор "Сигурност", са абсолютно прави, заяви той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.