• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

"Тефтерчето" - скалъпен скандал?

"Тефтерчето" - скалъпен скандал?

/КРОСС/Стефан Бенчев, от който са откраднати тефтерите на Филип Златанов, разказа пред бТВ за случая: карал, спукал гума, спрял за 3-4 минути и оставил колата без надзор, установил, че кражбата е станала точно в този момент, обадил се на 112. Според него кражбата е случайна. 

Записките изчезват 20 дни сред като са взети от вещото лице за експертиза. 

Толкова опит и да се провалиш в последния момент като глупак... Но какво да се прави, каза той. 

За истинността на разказа му политологът Антоний Тодоров заяви, че вероятно е 50 на 50, а за написаното в тефтерчето "Златанов" - "ако не е вярно, е добро написано". 

Яне Янев пък заяви, че това е познат сценарий, реализиран от хората, които искат да покажат, че нищо няма да се промени с идването на Бойко Борисов на власт.

Това е "Шарланджиева" 2. На тази следователка трябва да се провери кои политици и кои среди са й оказали въздействие, настоя Яне Янев. 

Неговото име фигурира в изгубените тефтери. 

Случаят с тефтерчетата на Филип Златанов е скалъпен, за да може на старта на новото правителство да се създадат информационни поводи, които да върнат общественото съзнание към скандалите, свързани с бившето управление на Бойко Борисов. Това коментира пред ТВ7 генерал Атанас Атанасов от Реформаторския блок.

Според журналиста Стойко Стоянов може би тефтерчетата на Филип Златанов ги няма, може би са унищожени или са заличени части от тях. Това му е намекнал човек от съдебната система, разказа в сутрешния блок на Нова телевизия Стоянов. „Не става въпрос за обосновано предположение, става въпрос за информация, че към датата 16 октомври тези тефтерчета са били вече унищожени. Сега се легализира версията. Контролирано се изпусна информацията, че са откраднати", обясни той. 

Съхраняването на доказателства по дела е един от големите проблеми, когато делото отиде в съдебна фаза. Често се случва, когато в съда трябва да се предяви обвинението и то да бъде подплатено с доказателства, се оказва, че доказателствата не са тези, върху които се крепи обвинението. Всичко това се случва, защото няма система за съхраняване на доказателствата, каза пред БНР бившият главен секретар на МВР и експерт в сферата на сигурността Николай Радулов във връзка с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов.

Звучи невероятно нахално и идиотско точно това тефтерче да изчезне. Щях да се съглася, че е възможна такава небрежност, ако бяха изчезнали ксерокопията, а не самото тефтерче. Сега ни успокояват от прокуратурата, че имали заверени ксерокопия. А ако се наложи да се прави експертиза? Кой е този експерт графолог, идиот, който ще прави върху ксерокопие експертиза. Това е нонсенс, каза още той.

Изчезването на тефтерчетата на Филип Златанов е лош знак, защото създава впечатлението, че у нас има сили, готови с всякакви средства да се домогват до целите си. Това създава у хората усещане за липса на държавност, подчерта Румен Петков пред БНТ. По думите му кражбата едва ли е чисто криминален инцидент.

Представляващата Висшия съдебен съвет Соня Найденова предложи като извънредна точка на заседанието на съдебните кадровици да бъде обсъден въпросът с изчезналите тефтерчета на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Обсъждането на точката ще зависи от това дали главният прокурор ще дойде на заседанието на Съвета.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

http://pal.bg/?ref=43f3bibe02

13.11.2014 21:56:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.