• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

БНТ продължава да търси 100-те любими филма

БНТ продължава да търси 100-те любими филма

/КРОСС/ БНТ търси кои са стоте любими филма на българския зрител чрез анкета на сайта си, съобщиха от телевизията. По този начин обществената медия ще отбележи100-годишнината от създаването на българското кино. Списъкът с емблематичните български филми зрителите могат да открият на адрес -http://bnt.bg/filmi-i-seriali/anketa-filmi.

В него са включени заглавия от близкото и далечно минало, както и нови продукции от годините на прехода. Всеки може да избере до пет филма и да гласува за тях до 15 октомври. БНТ дава възможност и за нови предложения, които зрителите могат да изпратят на адрес:kino@bnt.bg.

Класацията е динамична и гласуването дори в периода на излъчване може да придвижи някое от заглавията по-напред. Представянето на избраните от зрителите 100 заглавия започва днес с безспорни 10 хита, които всеки българин познава.Филмите ще се излъчват всеки ден от понеделник до четвъртък от23.00 часа по БНТ 1.

Сред предложенията за любими родни филми са вечни класики като "Козият рог", "Оркестър без име", "681 - Величието на хана", "Крадецът на праскови", "Инспекторът и нощта","Авантаж", "Всичко е любов", "Обич", "Вчера", комедиите "Вилна зона", "Специалист по всичко", "Дами канят", "Йо-хо-хо" и "Кучев чекмедже". В селекцията попада и първият български филм, създаден след 1944 г. - "Калин орелът".

Новите ленти включват заглавия от годините на прехода като "Дзифт", "Източни пиеси","Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" и режисьорският дебют на Милко Лазаров от 2013 г. - "Отчуждение".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.