• 10 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7850
  •  GBP / BGN 2.3356
  •  CHF / BGN 2.0813
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Чрез видеовръзка Путин даде началото на серийното производство на автомобила Lada Aura в завода на АвтоВАЗ в Самарска област

Чрез видеовръзка Путин даде началото на серийното производство на автомобила Lada Aura в завода на АвтоВАЗ в Самарска област

/КРОСС/ Президентът Владимир Путин чрез видеовръзка даде началото на серийното производство на автомобила Lada Aura в завода на АвтоВАЗ в Самарска област. Това се случи по време на съвещание за промишлените мощности, излъчено от пресслужбата на Кремъл.

По време на тази среща изпълнителният директор на АвтоВАЗ Максим Соколов покани президента в Толиати, за да се запознае с новите разработки. На свой ред Путин заяви, че вече е имал време да оцени новия автомобил.

"През лятото се повозих на автомобила, казвам без никакво преувеличение, че ми хареса", каза държавният глава.

В материалите на Кремъл за церемонията по откриването на промишлените мощности от президента, на които се позовава ТАСС, се посочва, че според плана АвтоВАЗ ще произведе през 2024 г. 2,9 хил. бизнес седана Lada Aura, а от следващата година ще увеличи производството на модела до 8 хил. единици годишно.

По-рано Соколов в интервю за РБК заяви, че цената на Lada Aura ще надхвърли 3 млн. рубли (€28 270).

Aura се базира на платформата Vesta и за първи път беше официално представена през юни 2023 г. на изложението "Евразия - нашият дом" в Сочи. Автомобилът е с 25 см повече пространство за пътниците на задните седалки, има и оригинален цвят на интериора и премиум аудиосистема.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Честито! Карал съм всички модели на Лада и никога не съм закъсвал. Имаше прекрасни сервизни албуми и с всичко съм се справял сам. Нямаха сервоусилватели на управлението и климатици като на Мерцедеса, но малко знаят, че такива бяха поставени на руските военни автомобили и на фургоните, пренасящи ядрените заряди.

Преди 1 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.