• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Доналд Тръмп: Камала Харис ще бъде по-лесна за побеждаване от Байдън

Доналд Тръмп: Камала Харис ще бъде по-лесна за побеждаване от Байдън

/КРОСС/ Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп заяви в неделя, че според него вицепрезидентът Камала Харис ще бъде по-лесна за побеждаване на изборите през ноември, отколкото президентът на Демократическата партия Джо Байдън, който през неделя се оттегли като кандидат на своята партия.

„Харис ще бъде по-лесна за побеждаване, отколкото Джо Байдън", каза Тръмп пред CNN.

По-късно Тръмп и кампанията му нападнаха Байдън и Харис и в социалните мрежи, като същевременно заявиха, че Байдън е негоден да продължи да изпълнява функциите си на президент.

Байдън прекрати кампанията си в неделя, след като колегите му демократи загубиха вяра в неговата умствена острота и способност да победи Тръмп. Байдън подкрепи Харис, която да го замести като кандидат на партията.

От началото на предизборната кампания, Байдън беше изправен пред нарастващи съмнения относно шансовете си за преизбиране след слабото и колебливо представяне в телевизионния дебат срещу Тръмп в края на миналия месец.

На своята платформа „Истината" в неделя Тръмп заяви, че Байдън „не е годен да се кандидатира за президент и със сигурност не е годен да служи".

Други високопоставени републиканци, сред които председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън, също заявиха, че Байдън не е подходящ да служи като президент и да завърши мандата си, ако се оттегли като кандидат за президент на демократите. Джонсън изрично призова Байдън да подаде оставка.

Тръмп, в публикация на своята социална платформа „Истината", заяви: „Ние ще страдаме много заради неговото (на Байдън) президентство, но ще поправим много бързо щетите, които той нанесе".

Тръмп и Байдън бяха предимно с равен брой гласове в социологическите проучвания, но след дебата някои анкети показаха, че Тръмп има малка преднина пред президента в двубой за изборите през ноември.

Кампанията на Тръмп вече е започнала да обсъжда как ще преразпредели ресурсите на кампанията за възможността Байдън да се откаже, заяви в неделя източник, пряко запознат с въпроса.

Като се има предвид, че всеки алтернативен кандидат на Демократическата партия вероятно ще има различни силни и слаби страни от Байдън, този човек каза, че отпадането на президента ще наложи да се преосмисли къде да се харчат средства за реклама и къде да се разпределят ресурсите като цяло.

Публично съветниците и съюзниците на Тръмп от кампанията му заявяват пред репортери, че не се притесняват да се изправят срещу Харис, защото могат просто да я свържат с досегашните резултати на Байдън, особено по отношение на имиграцията и инфлацията. Те казват, че ще се опитат да представят Харис и всеки от другите кандидати, които се предлагат като алтернатива на демократите, като хора, които са вляво от Байдън по отношение на различни политики.
В изявление след оттеглянето на Байдън кампанията на Тръмп заяви, че Харис е „главният посредник на Байдън". Кампанията заяви, че Байдън и Харис притежават досиетата на другия и „между двамата няма дистанция".

Официалният канал на Републиканския национален комитет в YouTube публикува в неделя следобед двуминутен видеоклип, в който атакува Харис заради имиграционната политика, твърдейки, че тя пренебрегва този въпрос.

През последните седмици кампанията на Тръмп и някои негови съюзници започнаха политически атаки срещу Харис, за да се опитат да я дискредитират на фона на разговорите, че тя може да замени Байдън начело на президентския билет на партията през 2024 г., като първоначално тя отрече това да е възможно.

През март 2021 г. Байдън заяви, че Харис ще ръководи усилията с Мексико и централноамериканските държави за справяне с незаконната имиграция.

Републиканците се възползваха от това, за да я обвинят, че не е успяла да спре потока от милиони мигранти, които преминават незаконно в Съединените щати, въпреки че тя никога не е била пряко отговорна за охраната на южната граница.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.