• 14 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7881
  •  GBP / BGN 2.3366
  •  CHF / BGN 2.0856
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Мария Бакалова за Доналд Тръмп: Един от най-злите хора на нашия век

Мария Бакалова за Доналд Тръмп: Един от най-злите хора на нашия век

/КРОСС/ Българската актриса Мария Бакалова часове наред разглеждала снимки на първата съпруга на Доналд Тръмп - Ивана, за да се подготви за кастинга за ролята във филма "Стажантът". Това разказва тя пред британския в. "Гардиън", който публикува материал за нея по повод продукцията на режисьора Али Абаси. Филмът вече е по кината в Северна Америка, а във Великобритания излиза на 18 октомври. В България засега е предвидена прожекция на 24 ноември, в рамките на "Киномания".

Действието на филма се развива през 70-те и 80-те години на миналия век и Бакалова часове разглеждала снимки на Ивана от този период. "Много грим, много прически", разказва тя. През смях Мария Бакалова си спомня как е експериментирала с прическа, наподобяваща гъба, и "тежка очна линия с много пудра", въпреки че не е имала гардероб в стила на Ивана. Според българката, която е на 28 години, нейното поколение "носи много торбести дрехи" и избрала най-прилепналия тоалет в своя гардероб.

Срещнала се с режисьора Али Абаси в Ню Йорк по средата на деня, като се чувствала малко като клоун в опита си да изглежда като Ивана. По това време снимала друга продукция. Двамата разговаряли няколко часа "за хората от посткомунистически страни - защото (Ивана) е от Чехословакия, а аз съм родена и израснала в България, което оформя вътрешния ти свят, мислите ти. Говорихме много за приликите в нашите истории", разказва Бакалова пред в. "Гардиън".

Ивана е била състезателка по ски, като в края на 60-те години на миналия век е включена в националния отбор за юноши, което й позволило да се състезава извън комунистическа Чехословакия. В средата на 90-те години, когато Бакалова е родена, България вече не е социалистическа република, но за повечето хора пътуванията извън страната все още са рядкост, отбелязва "Гардиън". Като дете Бакалова, която се е изявявала като певица, пътува на конкурси из цяла Европа. Това й отворило очите и вдъхнало чувство за независимост.

Ролята на Ивана е най-значимата за Мария Бакалова след големия й пробив във филма "Борат 2", подигравателното продължение на Саша Барон Коен от 2020 г. за казахстанския репортер Борат Сагдиев, отбелязва в. "Гардиън". Тя е в образа на дъщерята на Борат, Тутар - изпълнение, което е толкова брилянтно, че й носи номинация за награда "Оскар".

Въпреки този ранен успех, Бакалова казва, че агентите й са я предупредили да не се надява на ролята на Ивана - за нея кандидатствали и по-изявени американски актриси. "Това, което мисля, че е важно, е, че (Абаси) даде шанс на източноевропейка да се състезава", казва тя. "Да получи възможност, а не просто да играе проститутка, луд руски учен, или мафиот, или някой, който е на заден план с няколко реплики". Минали шест месеца, преди да разбере, че е получила ролята, а след това екипът се сблъскал с доста трудности при реализацията на проекта.

Пред в. "Гардиън" Бакалова казва, че искала да работи с Абаси - тя е голям почитател на работата му. По думите й тя искала да участва в неговото „гмуркане в недрата на американската империя". Колкото повече проучва първата съпруга на Тръмп и майка на три от децата му, толкова повече се очаровала от това колко много е постигнала Ивана сама.

"Тя е искала да бъде партньор на Доналд", казва Бакалова. На Ивана се приписва заслугата за популяризирането на двойката през 80-те години. Участвала в управлението на част от бизнеса му и е ръководила нюйоркския хотел "Плаза". "Мисля, че тя е била причината той да постигне толкова много в началото, защото беше много умна, много амбициозна", смята българската актриса.

Във филма балансът на силите между Ивана и Доналд е в нейна полза в началото на връзката им.

Според Бакалова няма значение дали филмът "очовечава" Тръмп (според рецензиите му липсва острота), отбелязва в. "Гардиън". „Когато се задълбочиш в едно човешко същество, винаги има добри и лоши страни, винаги има решения, които вземаш въз основа на обстоятелствата, хората, с които се обграждаш, променят гледната ти точка... Мисля, че трябва да се отдръпнем от идеята да демонизираме хората или да създаваме идоли, защото хората са сложни". Въпреки това тя също описва Тръмп като "един от най-злобните хора на нашия век".

Продължението на филма "Борат" беше пуснато по-малко от две седмици преди изборите в САЩ през 2020 г., припомня "Гардиън". "Стажантът" също излиза преди изборите.

Дали целта му е да окаже някакво влияние? Не, казва Бакалова. Тя отбелязва, че филмът е подготвян твърде дълго, за да има някакво умишлено подбиране на времето. "Това не е политически филм, това не е хейт", казва тя.

В материала си "Гардиън" разказва също за пътя на Мария Бакалова от Бургас до Холивуд.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.