• 26 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8068
  •  GBP / BGN 2.3463
  •  CHF / BGN 2.0847
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Собственикът на балона, от който са скочили парашутистите край Ботевград, се изправя пред съда

Собственикът на балона, от който са скочили парашутистите край Ботевград, се изправя пред съда

/КРОСС/ В събота пред съда ще се изправи Веселин Христов - собственикът на балона, от който са скочили парашутистите край Ботевград. При инцидента загина 27-годишен мъж, а 38-годишен е в реанимацията на Окръжна болница.

Христов е управлявал балона без документи, без издаден лиценз за правоспособност и в нарушение на Закона за гражданското въздухоплаване. Разпитани са около 10 свидетели, сред тях и парапланеристът, който се приземи успешно. Предстои събиране на още документация по случая.

Собственикът на балона към момента е задържан за 72 часа, но ще бъде внесено искане за постоянен арест. До момента мъжът е осъждан пет пъти - за кражба, ПТП и унищожаване и провеждане на имущество, както и за продажба на наркотични вещества. Последното наказание от съда му е наложено през 2018 г.

В коша на балона имало четирима души - Христов, двамата парашутисти и един делтапланерист, който скача преди тях. Според информация от разследването парашутът на 27-годишния мъж не се отваря навреме и така се стигна до фаталния край.

От адвоката на Христов стана ясно, че балонът е бил на около 300 метра височина по време на скоковете. Защитната му теза е че Христов не е виновен за действията, които са извършили двамата парашутисти, а носи отговорност само за вдигането на балона.

Над 12 часа продължиха огледите на мястото на инцидента. В разследването се включи и дрон. По време на инцидента в района е имало и силна мъгла.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.