• 26 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8068
  •  GBP / BGN 2.3463
  •  CHF / BGN 2.0847
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги партнира за включване в програма RESTORE за съхранение на електроенергия чрез батерии

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги партнира за включване в програма RESTORE за съхранение на електроенергия чрез батерии

/КРОСС/ ЕНЕРГО-ПРО предлага активно партньорство на своите клиенти по стартиралата процедура по програма "RESTORE" за проекти за батерии. Програмата осигурява финансиране до 50% от разходите за батерии, като грантът не може да надвишава 371 607 лв. без ДДС за 1 MWh от енергийния капацитет. Отпуснатите по Националния план за възстановяване и устойчивост средства са в размер на близо 1.2 млрд. лева. Грантът е предвиден за батерии с/над 10MW (AC мощност) и 20MWh (капацитет) за съхранение на енергия от ВЕИ.

Кандидатите по програма "RESTORE" е необходимо да представят следните документи:

• Валидно становище, предварителен или окончателен договор за присъединяване с ЕСО
• Идеен/технически проект
• Банкова гаранция за 3% от гранта.

За финансиране по процедурата се предвижда да бъдат допуснати разходи, които са възникнали след датата на публикуване за обществено обсъждане на процедурата - 25 юни 2024 година. Крайният срок за подаване на кандидатури е 21 ноември 2024 г. Задължително условие е кандидатът да е търговец по смисъла на Търговския закон и да е регистриран по реда на Търговския регистър и регистъра на ЮЛНС или еквивалентно лице, регистрирано в държава членка на Европейското икономическо пространство. Няма да бъдат приемани кандидатури от фирми, в производство по или обявени в несъстоятелност, както и такива в процедура по ликвидация. Инвестициите по процедурата трябва да са изпълнени и въведени в експлоатация до месец март 2026 година.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги активно подкрепя програма „RESTORE" като част от своята политика за енергийна ефективност. Компанията е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради и реализира проекти за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални и търговски потребители. Чрез своите собствени експерти и в партньорство с утвърдени доставчици и производители търговското дружество предлага на клиентите си системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, както и различни специализирани услуги и консултации. ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги е надежден партньор при изграждането и поддръжката на енергийно ефективни системи, в това число за съхранение на електроенергия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.