• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Извънредното положение в България започна преди година

Извънредното положение в България започна преди година

/КРОСС/ Точно 1 година измина от обявяването на извънредно положение в България заради пандемията от коронавирус, информира NOVA. На 13 март 2020 г., след 16 потвърдени случая за един ден, Народното събрание гласува единодушно (201 души „за", 0 „против", 0 „въздържали се") и обяви извънредно положение за цялата страна в период до 13 април. По-късно то беше удължено до 13 май.

Училища, молове, барове, дискотеки, търговски центрове, кина, ресторанти, фитнес зали бяха затворени. Други търговски обекти и бизнеси, без да е обявена забрана, също затвориха или преминаха на намалено работно време заради спад в потреблението.

Много хора преминаха на работа от вкъщи. Въведена беше задължителна карантина за пристигащите у нас от редица страни.

Точно преди Великден бяха блокирани големите градове. На входовете и изходите бяха изградени КПП-та, а всеки преминаващ трябваше да докаже основателна причина, за да влезе или излезе от съответния град. След 14 май 2020 г. беше обявена извънредна епидемична обстановка, която се удължава и до днес.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Калин Тодоров

До края на седмицата Борисов ще затвори държавата. В книгата „Зад завесата: Големия брат“ цитирам писмо на архиепископ Вигано до президента Тръмп. Вигано е бивш папски нунций (посланик) на Ватикана в САЩ, а писмото е изпратено в края на миналата година, в разгара на президентските избори. Папският нунций твърди, че е в ход план, наречен „Голямото нулиране“, чиято цел е налагането на здравна диктатура, която да провокира световна икономическа криза. В някои държави той е одобрен и финансиран, в други е на по-ранен етап. Между тях са Италия, Франция, Испания, дори Ватикана. „Планът ще се активизира в първото тримесечие на 2021 година. За тази цел се планират допълнителни блокировки, които официално ще бъдат оправдани от втора и трета вълна на пандемията „Ковид-19″. Огромни средства са хвърлени за всяване на паника и легитимиране на драконовски ограничения на индивидуалните свободи. Бизнесът ще пропада, магазини ще се затварят, хората ще бъдат възпрепятствано да живеят, пътуват, работят и се молят.“ А при нас-и да гласуват.

17.03.2021 16:02:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.