• 13 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7881
  •  GBP / BGN 2.3366
  •  CHF / BGN 2.0856
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Bild: Шолц пренебрегна исканията на Зеленски за Taurus и приемане в НАТО

Bild: Шолц пренебрегна исканията на Зеленски за Taurus и приемане в НАТО

/КРОСС/ Украинският президент Владимир Зеленски, по време на последната си среща с германския канцлер Олаф Шолц в Берлин, постави две искания - да позволи удари дълбоко в Руската федерация, които ще изискват, наред с други неща, ракети Taurus, и да одобри ускореното приемане на Киев към НАТО. Това съобщи вестник Bild в събота вечерта, позовавайки се на свои източници.

Според Bild и двете искания на украинците са били „игнорирани" в Берлин. Както отбелязва вестникът, Шолц не е казал категорично „не", но няма и положителен отговор.

Източникът на вестника каза още, че решението на президента на САЩ Джо Байдън да отложи срещата за Украйна в Рамщайн заради урагана Милтън е било само извинение. Всъщност според Bild Байдън просто не иска да говори открито за конфликта в Украйна преди президентските избори в Съединените щати.

„Зеленски не е напреднал нито крачка с двете основни изисквания на своя „план за победа" В това отношение европейската обиколка на Украйна е провал", твърди Карло Масала, известен военен експерт в Германия, професор в университета. от Бундесвера в Мюнхен, каза пред Bild.

На 8 октомври президентът на САЩ Джо Байдън реши да отложи планираното за 10-15 октомври пътуване до Германия и Ангола заради приближаващия към Съединените щати супермощен ураган Милтън. В тази връзка срещата на контактната група за военна помощ на Украйна, планирана за 12 октомври във военновъздушната база Рамщайн в Германия, не се състоя.

Източник: ТАСС

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.