• 10 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7850
  •  GBP / BGN 2.3356
  •  CHF / BGN 2.0813
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Заместничката на Иванчева Биляна Петрова е в тежко състояние, костите й са натрошени

Заместничката на Иванчева Биляна Петрова е в тежко състояние, костите й са натрошени

/КРОСС/ Биляна Петрова, която заедно с бившата кметица на „Младост" Десислава Иванчева и Петко Дюлгеров бяха осъдени за поискан и получен подкуп от бизнесмена Александър Ваклин, е в много тежко състояние. Това пише в официалната фейсбук страница на Десислава Иванчева. Според публикацията Петрова е трябвало да работи 3 седмици с натрошени кости, като е била "натъпкана" с обезболяващи.

Ето какво още пише в публикацията:

От 15 дни Биляна е отново на обезболяващи заради силни болки най-вече в таза и гръбнака, където са счупванията и напукванията. Тя е в голяма опасност - костите й в момента са твърде чупливи, костната й плътност е като на 80-90 годишна жена.

Точно сега тя трябва много да се пази, защото всяко волно или неволно падане, бутане, може да ѝ е последното. В затвора това е мисия невъзможна.

Биляна се придвижва с бастун от месеци и всяко качване на стълби е съпроводено с болки и страдание, защото там няма достъпна архитектурна среда, въпреки че е задължително по закон.

Ежедневието ѝ в затвора налага да изкачва стъпала равняващи се на около 10-15 етажа, за да стигне до стола, медицинския център, телефона, библиотеката. Лошото е, че според статистиката едва 20% от страдащите от такава тежка форма на остеопороза успяват да възстановят двигателните си способности, 15% имат фатален изход в рамките на година, а при другите 65% се наблюдава различна форма на инвалидност от пълно инвалидизиране, до ходене с бастун, т.е. никога не се възстановяват.

Спасението за нейното физическо оцеляване, без преувеличение, е да я освободят предсрочно и да започне лечение веднага, както и диета с богати на калций храни, с многочасов достъп до слънчева светлина, за да акумулира Витамин Д, който е с голям дефицит в организма ѝ. Тя трябва да се подложи на лечебно раздвижване в контролирана безопасна среда и да започне битка за живот - да е сред онези, които успяват да се преборят с тихия убиец - остеопорозата.

В Сливенския затвор не могат да ѝ осигурят жизнено необходимите грижи. Искрено се надяваме, че все още има хора, и ако не от друго, то поне от състрадание и хуманност, ще помогнат, тя да бъде предсрочно освободена. Предстои да се гледа делото и за предсрочно условно освобождаване на втора инстанция. На първа инстанция съдът я пусна, прокуратурата възрази.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Искрено се надяваме, че все още има хора, и ако не от друго, то поне от състрадание и хуманност, ще помогнат, тя да бъде предсрочно освободена.НЕ! НЕ се надявайте на българите, 90% са се изродили и се радват на чуждото нещастие. Надявайте се на Господа!

11.08.2024 18:29:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.