• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Богдан Богданов: Цените на горивата ще се повишат значително

Богдан Богданов: Цените на горивата ще се повишат значително

/КРОСС/ В предаването „Още от деня" по БНТ, снощи Богдан Богданов, каза че трябва да се знае, че дерогацията има срок, в момента се обсъжда нов такъв - отпадане по-рано на дерогацията. „Ако отпадне с премерени мерки и критерии, не очакваме да има драстични проблеми. Разбира се, трябва да се отчитат и всички рискове. Отпадането в 30-дневен срок крие сериозни рискове. Ние нямаме направена никаква подготовка за това отпадане. „Лукойл" не е предприел никакви мерки. Единият риск е доставка на суровия петрол. Другият риск е чисто логистичен. Работата на рафинерията към момента е организирана така, че да има ритмични доставки, което значи, че на всеки 6 дни получаваме танкер. Към момента това е основният казус, че при отпадане на дерогацията, ние трябва да имаме първо договорените количенства неруски суров петрол и да се гарантират ритмични доставки на качествена суровина".

Капацитетът на рафинерията трябва да бъде поддържан, категоричен е Богданов. „Може да се мине на неруски петрол, ако се съкрати производтвеният процес и ограничим количествата готова продукция".

Реалистичният срок е 12 месеца, дали сме конкретни аргументи в доклад, има междуведомствена група, така че реалистичният срок е 12 месеца, категоричен е Богданов.

Не мога да прогнозирам какви биха били точно цените на горивата, но те ще се повишат значително, ще има възможност за спекула и може би недостиг на горива, допълни още Богданов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да е честита собственост на „Росенец”. Добре,че се отказаха от отказа на дерогацията на ембаргото върху руския нефт иначе не само високи цени, но връщане на спомена за опашките на бензиностанциите.

28.09.2023 11:51:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.