• 21 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

ВМРО-ДПМНЕ обяви парламентарно мнозинство за кабинет

ВМРО-ДПМНЕ обяви парламентарно мнозинство за кабинет

/КРОСС/ Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че в районен съд Македония има ново парламентарно болшинство . Албанската партия "БЕСА" е напуснала коалицията със СДСМ и преминала в съпротива "Идва ново бъдеще, ново време и нова вяра . Изправени сме пред нови предизвикателства. Осъзнаваме и сме благодарни за поддръжката . Заедно ще успеем. Македония ще успее. Имаме ново парламентарно болшинство", написа Мицкоски във Фейсбук. Той публикува фотография , на която с изключение на досегашните партньори на ВМРО-ДПМНЕ - "Албанският Алианс" и "Алтернативата" , присъстват още Димитър Апасиев от " Левица " и Ариянит Ходжа от " БЕСА".

Ходжа бе министър на земеделието в досегашния кабинет на Зоран Заев. След загубата на локалните избори премиерът Зоран Заев обяви, че ще подаде оставка като премиер и водач на управляващата партия СДСМ. Управляващата коалиция макар че се надява да състави нов кабинет с различен премиер. Освен това Заев още не е подал формално оставка и има призиви да преразгледа позицията си. Мицкоски сподели , представен от БГНЕС, че в случай че Зоран Заев не подаде оставка, те ще изискат избор на съмнение в парламента. " Има болшинство и то ще гарантира, че правителството на СДСМ е към този момент минало. Очакваме оставката на Заев....Всички варианти са допустими " , сподели Мицкоски без да уточнява какво означава това. С преминаването на "БЕСА" към ВМРО-ДПМНЕ новото парламентарно болшинство ще има 61 народен представител в 120-местното Народно заседание на районен съд Македония.

"БЕСА" има 3-ма депутати. Веднага след оповестяването на новината, че в РСМ има ново парламентарно болшинство Социалдемократическият съюз призова " за съдействие с всички демократични сили с цел да не се стигне до нови разправии, закъснение на РСМ и нови междуетнически конфликти " . Според СДСМ " на една маса са се събрали противниците на НАТО и на Европейски съюз ". " Този състав е в спор с принципите и политическите ценности. Подобен състав не може да предложи нищо, нито в полза на гражданите, нито в полза на националните интереси на страната, тъй като единственото общо на тази маса е желанието за власт. Ако в действителност има ново парламентарно болшинство очакваме това нещо да се удостовери в парламента и да бъде избрано ново правителство ", се посочва в позиция на СДСМ.

Според партията на Зоран Заев в новото парламентарно болшинство участват " нацистите и фашистите от " Левица " . Лидерът на Демократическия съюз за интеграция Али Ахмети заяви от своя страна, че след оставката на Заев от партията водят интензивни договарания с всички, с изключение на с тези , които са против Охридският контракт , Преспанското съглашение , Договорът за добросъседство, НАТО, Европейски съюз , Република Косово и албанският език " . Сегашното парламентарно болшинство от 62 депутати е съставено от водената от СДСМ коалиция, която включва БЕСА, НСДП, ЛДП, ДОМ, Демократичен съюз, ВМРО-НП, Партия на пенсионерите, Сръбска партия в Македония, Демократическо движение на турците, Партия за деяние на турците, ДСИ и ДПА.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какво значи "в районен съд Македония има ново парламентарно мнозинство"?? Стига неграмотни преводачи и редактори!!!

06.11.2021 12:11:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.