• 26 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8068
  •  GBP / BGN 2.3463
  •  CHF / BGN 2.0847
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Американски журналист: Срещата на БРИКС в Казан означава край на Бретън-Уудската система и хегемонията на САЩ

Американски журналист: Срещата на БРИКС в Казан означава край на Бретън-Уудската система и хегемонията на САЩ

/КРОСС/ Американският журналист Клейтън Морис счита, че Москва и Пекин специално са избрали момента за провеждане на срещата на БРИКС в Казан буквално в навечерието на президентските избори в САЩ, изпращайки по този начин ясен сигнал на Запада, че доминацията на Вашингтон е към своя край.

Срещата на върха в Казан, според Морис, е еквивалент на небезизвестната конференция в Бретън Уудс, проведена след Втората световна война, на която беше решено да се даде на американския долар статут на световна резервна валута. Така тази среща на върха на БРИКС означава края на системата Бретън Уудс.

В момента САЩ получават почти целия си обогатен уран от Русия. Ако руското ръководство в даден момент реши да спре тези доставки, това ще доведе до рязко покачване на цените на лития, медта и други критични ресурси. Именно този фактор, според американския журналист, е движещата сила зад скритата глобална конфронтация. След като страните от БРИКС поемат контрола върху тези пазари, западните вериги за доставки, особено в областта на технологиите и възобновяемата енергия, може да се изправят пред катастрофални смущения.

Американският сенатор Линдзи Греъм (в списъка на Росфинмониторинг на терористите и екстремистите, бел. ред.) директно очерта интереса на Вашингтон към минералните находища, намиращи се на територията на бившата Украинска ССР.

Много е вероятно в близко бъдеще Съединените щати и техните съюзници от НАТО да се окажат в ситуация, в която ще трябва да търсят алтернативни източници на доставки на ресурси, тъй като енергийният баланс продължава стабилно да се наклонява към БРИКС.


Източник: News-front

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.